Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest" aizliegs smēķēt marihuānu

© pexels.com\

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Bavārijas varasiestādēm būs atļauts aizliegt marihuānas lietošanu arī sabiedriskās vietās, piemēram, āra peldbaseinos un atpūtas parkos.

"Mūsu mērķis ir ierobežot marihuānas lietošanu sabiedriskās vietās," paziņoja Bavārijas veselības ministre Judīte Gerlaha. "Tas ir svarīgi veselības aizsardzībai un jo īpaši bērnu un jauniešu aizsardzībai," viņa piebilda.

Vācijā šomēnes spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai. Likums paredz, ka no 1.aprīļa pieaugušajiem ir tiesības mājās glabāt 50 gramus marihuānas personīgai lietošanai, bet ārpus mājām pie viņiem var atrasties 25 grami "zālītes". Viņiem ir arī tiesības mājās audzēt līdz trijiem kaņepju stādiem. Savukārt no 1.jūlija tā dēvētajiem marihuānas klubiem būs tiesības kolektīvi audzēt kaņepes nekomerciāliem nolūkiem.

Bavārijas konservatīvā valdība ir iestājusies pret marihuānas daļēju legalizāciju. Stingri interpretējot marihuānas likumu, Bavārijas federālās zemes valdība vēlas aizliegt smēķēt marihuānu arī īpaši ierādītās smēķēšanas telpās un smēķēšanas zonās, piemēram, restorānu un kafejnīcu āra zonās. Aizliegums attieksies arī uz marihuānas un marihuānas produktu karsēšanu un iztvaicēšanu, ziņo aģentūra DPA.

Bavārijas federālās zemes valdība apgalvo, ka aizliegums lietot marihuānu publiskos festivālos ir nepieciešams, jo nav atļauts smēķēt marihuānu nepilngadīgo tuvumā, bet festivālos regulāri uzturas bērni un jaunieši.