Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Olena Zelenska par savas meitas draugu no Mariupoles: Arī viņš raudāja

© Pixabay.com

Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska intervijā žurnālistam Pīrsam Morganam stāstīja par savām emocijām, skatoties jauno Ukraiņu režisora Alena Badoeva filmu “The Hardest hour”, kas sastāv no dokumentāliem Ukrainas iedzīvotāju uzņemtiem kadriem kara laikā.

"Es neizturēju un raudāju, pārdzīvoju visdažādākās emocijas. Noteikti noskatīšos šo filmu līdz galam, taču, lai to izdarītu, ir jābūt emocionāla spēka rezervei," atzina pirmā lēdija.

Arī Zelenskas meita, 19 gadus vecā Aleksandra, filmas skatīšanās laikā nespēja savaldīt emocijas. Viņa devās uz kino kopā ar savu draugu, kurš dzimis Mariupolē un savām acīm redzēja šausmas, kas pilsētā notikušas kopš 2022. gada 24. februāra.

"Viņš un viņa vecāki vairākas nedēļas slēpās kādas mājas pagrabā, pirms viņiem izdevās doties prom. Viņš savām acīm redzēja, kā tika nogalināti viņa kaimiņi. Es meitai jautāju, kā viņa izturēja filmu, un viņa atzina, ka raudāja. Viņš arī raudāja. Daudzi cilvēki kinoteātrī raudāja," sacīja Zelenska.

Pirmā lēdija piebilda, ka ir pateicīga dokumentālo filmu veidotājiem, jo ​​tā ir iespēja pastāstīt pasaulei par Ukrainu.