Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Kam patiesībā ir vajadzīgs karš Ukrainā? Romas pāvestam ir savs viedoklis

© Scanpix

Romas pāvests Francisks nācis klajā ar jaunu paziņojumu par karu Ukrainā - viņš ir pārliecināts, ka tieši ieroču tirgotāji ir ieinteresēti asiņainā konflikta turpināšanā, ziņo Reuters.

"Man šķiet, ka intereses šajā karā ir saistītas ne tikai ar Ukrainas un Krievijas problēmu, bet arī ar ieroču tirdzniecību. Mums nevajadzētu spēlēt spēles ar šīs tautas mocībām. Mums ir jāpalīdz viņiem izkļūt ārā... Es tagad redzu, ka dažas valstis atkāpjas, nevēlas dot Ukrainai ieročus. Sākas process, kurā ukraiņu tauta noteikti būs moceklis, un tas ir nepatīkami," Francisks teica.

Pāvests norādīja, ka dažas valstis "spēlējas" ar Ukrainu, vispirms nodrošinot ieročus un pēc tam atsakoties no savām saistībām.

Vatikāna pārstāvis Mateo Bruni pēc tam sniedza paskaidrojumu par Franciska vārdiem. Viņš sacīja, ka pāvests nepauž nostāju par to, vai valstīm būtu jāturpina sūtīt ieročus uz Ukrainu, vai arī jāpārtrauc to sūtīšana.

"Tās bija pārdomas par ieroču industrijas sekām - pāvests teica, ka tie, kas pārdod ieročus, nekad nemaksā par savas izvēles sekām, bet liek par to samaksāt tādiem cilvēkiem kā ukraiņi, kuri mirst kā mocekļi," sacīja Bruni.