Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Mājas mīluļi

Suns kļūst par nežēlības upuri. Zemessardze izmeklē cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku

© Ekrānuzņēmums

Zemessargu, kas necilvēcīgi izturējies pret suni, var sodīt. Bet pagaidām tas ir zem jautājuma zīmes…

Kāds suns, izmisīgi ķepurodamies ūdenī, cenšas iekļūt laivā. Pirmšķietami tas būtu parasts stāsts par dzīvnieka glābšanu sarežģītā situācijā, ja vien citāda būtu... suņa saimnieka reakcija.

Notikumi “Tik-Tok” sociālajā tīklā redzamajā video attīstījās pēc cita scenārija. Suns pie laivas, aizkadrā skanot vīrieša lamām un sievietes smiekliem, mēģina izglābties, taču pazūd ar visu galvu ūdenī. Pēc tam suns iznirst laivas otrā pusē, bet viņam tas neizdodas, jo viņš nokļūst starp diviem baļķiem. Suns cenšas nenoslīkt. Visbeidzot "dabas kronis" rupji ievelk suni atpakaļ laivā. Visu sižetu pavada necenzēti lamuvārdi, no kuriem noprotams, ka suns ir nogrēkojies laivas saimnieka priekšā, jo bija pačurājis laivā. Tāpēc vīrietis draud sunim ar izrēķināšanos: "Ko, stulbais, b****, suns, [..], ja tu man vēlreiz piemīzīsi laivā, es tevi na*** izmetīšu no laivas un ar airu iepi**** pa galvu, saproti, b****?"

Sašutumu izraisījušajam “Tik-Tok” video saturam pievērsa uzmanību sociālo tīklu lietotāji no Latvijas. Un burtiski dažu stundu laikā video autors sasniedza popularitāti, kādu nemaz nebija gaidījis, ievietodams šo video sociālajā tīklā.

Sociālo tīklu lietotāji diezgan ātri atrada video autora kontu citā sociālajā tīklā - “Facebook”, noskaidroja viņa dzīvesvietu un tālruņa numuru, izplatīja viņa foto, kā arī uzzināja, ka suņa saimnieks, kurš to audzina "slīcinot", vienlaikus ir aktīvs zemessargs. Viņi uzdeva jautājumu - vai šāda attieksme pret dzīvniekiem ir normāla Latvijas karavīriem?

Šeit jau nācās reaģēt spēka struktūrām. "Nacionālie bruņotie spēki (NBS) nosoda jebkādu necienīgu un cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem," situāciju komentēja NBS pārstāvji.

Zemessardzes pārstāve Baiba Brāle portālam “kontekst.lv” pastāstīja, ka saistībā ar notikušo tiek veikta dienesta izmeklēšana, līdz kuras beigām plašāka informācija netiks sniegta, lai ne uz vienu netiktu izdarīts spiediens. Izmeklēšanas rezultātā tiks pieņemts lēmums, vai cietsirdīgais suņa saimnieks paliks Zemessardzes rindās.

“Kontekst.lv” ir nosūtījis arī pieprasījumu Valsts policijai, lai noskaidrotu, vai suņa īpašnieks nav pārkāpis likumu un vai varas iestādes nav saņēmušas sūdzību par iespējamu pārkāpumu no kāda cita.