Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

nra.lv eksperiments: agresīvākais krustojums Rīgā

Šoreiz nra.lv devās apskatīt vienības gatves un Tīraines ielas krustojumu, kurā katru rītu šoferi tā sakot piespiedu labprātīgā kārtā brauc agresīvi un ik pēc pāris sekundēm spiesti izraisīt avārijas situācijas.

Šī noteikti ir vieta, kur šoferi brauc agresīvi un bīstami, bet pilnībā vainot viņus nevar, jo tie, kuri dodas savās dienas gaitās no Tīraines ir pēdējie krustojumā, kuri drīkst veikt manevru. Kas nozīmē, ka viņiem ir jāpalaiž visi tie, kuri virzās par vienības gatvi, kā arī tie kuri grib braukt taisni no Tīraines ielas.

Rīgas Domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere komentē radošos situāciju: “Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālisti ir apzinājuši satiksmes nepilnības Vienības gatves un Tīraines ielas krustojumā un plāno veikt satiksmes uzlabojumus – uzstādot luksoforu objektu šajā ielu krustojumā. Jāņem vērā, ka Rīgas pilsētā ir vairāk kā 50 gājēju pārejas un krustojumi, kuros ir nepieciešama luksoforu izbūve. Diemžēl īsā laika posmā šādu darbu apjomu veikt nav iespējams, jo luksoforu būvniecība ir finansiāli dārgs un laikietilpīgs process - vispirms jāizstrādā būvniecības tehniskais projekts un tikai pēc tam, veicot iepirkuma procedūru, var uzsākt būvniecības darbus.”

Satiksmes departaments ir novērojis, ka pārsvarā no Tīraines ielas uz Vienības gatvi vēlas nokļūt tie autovadītāji, kuri ir Mārupes novada iedzīvotāji. Satiksmes departaments jau vairākkārtīgi ir veicis pārrunas ar minētās pašvaldības amatpersonām, par iespēju uzlabot satiksmi no Mārupes novada pašvaldības uz Rīgu. “Jāatzīst, ka pašvaldība nav izteikusi vēlmi iesaistīties satiksmes infrastruktūras uzlabošanā, lai novada iedzīvotāji ērti un droši varētu nokļūt galvaspilsētā,” stāsta I.Dišlere.