Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā par ūdeni būs jamaksā dārgāk

© Pixabay.com

SIA "Rīgas ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi no 1.jūnija pieaugs kopumā par 7,5%, aģentūrai LETA pavēstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Tostarp ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs par 8,5%, sasniedzot 1,27 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kamēr kanalizācijas pakalpojuma tarifs palielināsies par 6,2% - līdz 1,03 eiro par kubikmetru bez PVN.

Jaunie tarifi būs spēkā no 1.jūnija līdz 2026.gada 31.maijam.

Savukārt no 2026.gada 1.jūnija "Rīgas ūdens" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs palielināsies līdz 1,28 eiro par kubikmetru bez PVN, kamēr kanalizācijas pakalpojumu tarifs sasniegs 1,06 eiro par kubikmetru bez PVN.

Šobrīd "Rīgas ūdens" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs noteikts 1,17 eiro apmērā par kubikmetru, savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs ir 0,97 eiro par kubikmetru bez PVN.

SPRK Ūdenssaimniecības nodaļas vadītāja Dace Čodare-Plaude norāda, ka lielākais pieaugums "Rīgas ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifos ir saistīts ar uzņēmuma veiktajām investīcijām, kā arī ikgadējo ekspluatācijas izmaksu pieaugumu. Vienlaikus, tā kā komersants noslēdzis līgumu par zemāku elektrības iepirkuma cenu, šī pozīcija attiecīgi ir samazināta.

Jau vēstīts, ka "Rīgas ūdens" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 76,448 miljoni eiro, kas ir par 16,3% vairāk nekā 2022.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 45,9% un bija 7,533 miljoni eiro.