Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome izsludinājusi vakanci, piedāvājot 5068 eiro lielu algu

© unsplash.com

Rīgas pašvaldība izsludinājusi konkursu uz Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amatu, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Pašvaldība amatam meklē "pieredzējušu un ambiciozu līderi (..), kurš attīstīs mobilitātes un pilsētvides jomu pārvaldību Rīgā, īstenojot apjomīgus satiksmes infrastruktūras attīstības projektus un ieviešot viedus, videi draudzīgus mobilitātes un publiskās ārtelpas risinājumus".

Departamenta direktora pienākumos ietilpst iestādes stratēģijas izstrāde, resursu un procesu pārvaldība, iestādes budžeta uzraudzīšana, modernas pilsētvides un satiksmes veidošana, pilsētas lielāko infrastruktūras projektu vadīšana un klimatneitralitātes konceptu nodrošināšana, strādājot ar pilsētvides un mobilitātes attīstības projektiem.

Konkursā var piedalīties personas ar augstāko izglītību, valsts valodas zināšanām augstākajā līmenī un angļu valodas zināšanām vismaz B līmenī. Kandidātam jābūt ar vismaz trīs gadu darba pieredzi iestādes vadītāja vai valdes locekļa amatā, vai šiem amatiem tieši padota vadības līmeņa amatā, vadot komandu ar vairāk nekā 20 darbiniekiem pēdējo 10 gadu laikā. Tāpat kandidātam jābūt ar vismaz trīs gadu pieredzi infrastruktūras attīstības jomā, nevainojamu reputāciju, stratēģisko redzējumu, darbinieku motivēšanas un attīstības, kā arī komandas vadīšanas prasmēm un ar orientāciju uz sasniegumiem un pārmaiņu vadību.

Konkursa komisija novērtēs, ja personai būs pieredze būtisku organizācijas pārmaiņu vadībā, pieredze lielu investīciju projektu vadībā, izpratne par sabiedriskā transporta kustības nodrošināšanu, izpratne par publisko pārvaldi un darbu ar iepirkumiem, tāpat arī izpratne par mūsdienīgas pilsētvides attīstības principiem, kā arī drošu un iedzīvotājiem draudzīgu ielas telpas attīstību, pieredze kompetentu un augsti kvalificētu darbinieku piesaistē.

Departamenta direktora alga noteikta, sākot no 5068 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Amats paredz iespēju saņemt līdz 30% ikmēneša piemaksu no mēnešalgas par stratēģisko mērķu sasniegšanu, prēmiju līdz 75% no mēnešalgas vienu reizi kalendārajā gadā par pozitīvu ikgadējās darbības rezultātu novērtējumu un naudas balvu līdz 100% no mēnešalgas vienu reizi kalendāra gadā par svarīgu sasniegumu iestādes mērķu sasniegšanā.

Pieteikumi jāiesniedz līdz 16. maijam.

LETA jau vēstīja, ka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja 8. aprīlī atbalstīja komisijas izveidi Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amata konkursa rīkošanai.

Konkursa komisiju vadīs pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, tajā darbosies Pilsētas attīstības departamenta direktore Ilze Purmale, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Miroslavs Kodis (JV), Rīgas Apkaimju alianses valdes locekle Marta Kotello, Latvijas Būvniecības padomes priekšsēdētājs Artis Dzirkalis un Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta valdes locekle Dace Helmane.

Departamenta direktora amata kandidātus plānots vērtēt divās kārtās.

Pirmajā kārtā izvērtēs kandidātu pieteikumus. Uz otro kārtu plānots virzīt ne vairāk kā desmit atbilstošākos kandidātus. Konkursa otrajā kārtā plānotas intervijas ar kandidātiem.

Komisija var izlemt rīkot arī konkursa papildu kārtu, uz kuru varētu virzīt ne vairāk kā trīs atbilstošākos kandidātus padziļinātai kandidātu kompetenču novērtēšanai.

Kā ziņots, iepriekš konkurss uz Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amatu noslēdzās bez rezultāta. Konkursā viens no pretendentiem bija departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, kurš uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku tika atstādināts no amata.

Pamatojoties uz publiski izskanējušo informāciju, Vaivods no dalības konkursā tika izslēgts "reputācijas problēmu dēļ".