Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Akropole Rīga" veidojās milzu rindas; kāpēc?

© Publicitātes foto

Saldējuma cienītāji atkal un atkal varēja atgriezties rindā un izmēģināt visas pieejamās garšas līdz pat 19:00. Kopā tika izdalīti 1500 bezmaksas Ben & Jerry's saldējumi.

Aptuveni stundu pirms pasākuma sākuma sāka veidoties rinda pēc bezmaksas saldējuma.

Katru gadu visā pasaulē tiek atzīmēta "Ben & Jerry's" bezmaksas saldējuma BRĪV-DIENA un 16. Aprīlī t/c “Akropole Rīga” saldējuma faniem bija iespēja to piedzīvot.

Šī bezmaksas saldējuma dāvināšanas tradīcija aizsākās 1979. gadā Bērlingtonā, Vērmontā. ASV. Tad Ben & Jerry's, kas atrodas degvielas uzpildes stacijā, paziņoja par šo akciju, lai pateiktos vietējai sabiedrībai par atbalstu pārtikas saldējuma uzņēmumam grūtajos laikos. 45 gadus atpakaļ, līdzdibinātāji Bens Koens un Džerijs Grīnfīlds pārdzīvoja savu pirmo ziemu kā mazs, neatkarīgs saldējuma bizness - Vērmontas sasalušajā tundrā. Nacionālā meteoroloģiskā dienesta ieraksti to nosauca par “brutālo ziemu 1978.-1979. gadā”, jo vidējā temperatūra sasniedza rekordzemu līmeni — 14,1 °F (-10 °C), un ziemas sezonā sniegputenis uzstādīja rekordu - 52,9 collas (134 centimetrus). Šodienas tradīcijas neatšķiras no pirmās saldējuma BRĪV-DIENAS 1979. gadā, jo tas vienmēr ir bijis veids, kā izteikt pateicību sabiedrībai un faniem par atbalstu.

Kopš tā laika šī akcija ir kļuvusi par tradīciju - pagājušajā gadā vien Ben & Jerry's visā pasaulē izplatīja vairāk nekā 1 miljonu bezmaksas saldējumu.

Uzņēmums ražo dažādus īpaši augstas kvalitātes saldējumus un bezlaktozes/vegāniskus saldējumus, izmantojot augstas kvalitātes sastāvdaļas un lielus gārdumu gabaliņus, kuri padara saldējumu īpaši garšīgu.