Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā sabiedriskais transports kursēs retāk

No 1. jūnija Rīgas sabiedriskā transporta kustībā gaidāmas izmaiņas – daudzos maršrutos plānots samazināt reisu skaitu. To, vai arī šoruden, tāpat, kā pērn septembrī reisu skaitu neatjaunos iepriekšējā līmenī SIA „Rīgas satiksme” (RS) pagaidām nevar prognozēt.

Sākoties vasaras sezonai, mainās Rīgas sabiedriskā transporta kustības grafiki – kā katru gadu no 1. jūnija tie kursēs retāk. RS preses sekretārs Viktors Zaķis skaidro, ka tas saistīts ar pasažieru sakaita samazināšanos vasaras mēnešos.

Intervāli starp sabiedriskā transporta atiešanas laikiem pieturvietās palielināsies, bet par cik samazināsies kopējais reisu skaits, V. Zaķis pateikt nevar – RS nav veikusi precīzus aprēķinus. Arī to, vai rudenī sabiedriskā transporta kustības intensitāti atjaunos pašreizējā līmenī prognozēt nevar, jo tas atkarīgs no pasažieru skaita un tā, vai tas palielināsies.

Izmaiņas skars gan trolejbusu, gan tramvaju, gan autobusu kustības sarakstus 27 maršrutos darba dienās un 22 maršrutos brīvdienās. Jāpiebilst, ka ne visos maršrutos reisu skaitu samazinās, piemēram, 36 maršruta autobuss kursēs biežāk. Tāpat atklās jaunu autobusa maršrutu virzienā no Sarkandaugavas uz Vecāķiem, kas kursēs tikai brīvdienās. Tā numurs būs 24a.

Izmaiņas skars arī 9. un 25. autobusu maršrutus – tos plānots pagarināt un pārdēvēt.

Ar izmaiņām sabiedriskā transporta kustībā var iepazīties pieturvietās vai RS mājas lapā www.rigassatiksme.lv.