Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Slēpošanas trasēs ievērojams cilvēku pieplūdums

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Pateicoties labajiem laikapstākļiem, šīs nedēļas nogalē atvērtas vairākas slēpošanas nogāzes, kurās šodien vērojams pamatīgs cilvēku pieplūdums, aģentūrai LETA atzina aptaujāto slēpošanas trašu pārstāvji.

"Var just, ka cilvēki noilgojušies pēc ziemas. Visas trases pilnas, arī instruktori ir noslogoti," sacīja "Žagarkalna" pārstāvis Vadims Kameņevs.

"Žagarkalnā" ar pilnu jaudu darbojas arī kafejnīcas, strādā serviss.

"Zagarkalns" šodien strādā no plkst.10 līdz 23, bet rīt trases būs atvērtas līdz plkst.21. Atvērts arī līdzās esošais "Cīruļkalns" ar diviem pacēlājiem, kā arī iesācēju zonas divi kalniņi ar virves pacēlāju.

Šīs nedēļas nogalē slēpotājiem un snovotājiem atvērts arī nepilna kilometra attālumā no Žagarkalna esošais Ozolkalns.

"Cilvēki steidz baudīt sniega baltumu, kamēr tas vēl ir. Rindās nedrūzmējas, taču pieplūdums ir ļoti labs. Vienu trasi atvērām jau piektdienas vakarā, šodien pēcpusdienā atvērsim arī bērnu un mācību trasi," sacīja trases pārstāve Linda Rokpelne.

Viņa arī norādīja, ka trases šodien un rīt darbosies no plkst.9 līdz 21 vakarā, tāpat darbs plānots arī nākamnedēļ tik ilgi, kamēr to ļaus laikapstākļi.

Arī Krimuldas pagastā esošā "Reiņa trase" šodien tika atvērta, lai gan pagaidām plānās sniega segas dēļ darbojas tikai viena nogāze.

"Jūtam, ka cilvēki seko līdzi, jo, tiklīdz mājaslapā paziņojām, ka esam atvēruši trasi, tūlīt slēpotāji bija klāt. Šodien strādā lielā kalna viena puse, instruktori arī gatavi darbam. Par tālāko darbu lemsim atkarībā no sniega daudzuma un atkušņa stipruma," sacīja kompleksa pārstāve.

Tikmēr "Riekstu kalns" joprojām ir slēgts. Lai gan ierīkotās tīmekļa kameras liecina, ka sniega sega pilnībā klāj nogāzes, ieraksts mājaslapā norāda, ka trašu atvēršanai tas ir krietni par maz. Uzņēmumā patlaban mākslīgo sniegu ražot neplāno, tā vietā tiek vērotas laika prognozes tālākam laikam.

Kā ziņots, šajās brīvdienās Latvijā sniegu nomainīs lietus un sals saglabāsies tikai valsts austrumu reģionos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nākamnedēļ Latvijā ieplūdīs siltās gaisa masas, tāpēc negatīva gaisa temperatūra nedēļas pirmajās dienās saglabāsies vien valsts austrumos. Kļūstot siltākam, strauji kusīs sniegs.