Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Bijušajai ministrei Koķei apgabaltiesa uzdod nojaukt patvaļīgi uzcelta žoga ceturto stabu

Rīgas apgabaltiesa šodien strīdā par patvaļīgi uzbūvēta žoga nojaukšanu pēc bijušās izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes kaimiņienes Valentīnas Kokinas prasības uzlika par pienākumu Koķei nojaukt vienu - ceturto - žoga stabu, informē tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Pirmās instances tiesa 2009.gada 28.augustā pilnībā apmierināja Kokinas prasību un uzdeva Koķei nojaukt visu žogu, kas izbūvēts uz Kokinas zemes Rīgā, Ālantu ielā 3. Tiesa noteica, ka tad, ja Koķe žogu nenojauks viena mēneša laikā no spēkā stāšanās dienas, tad Kokina to būs tiesīga izdarīt pati. Tiesa no Koķes piedzina arī ar tiesāšanos saistītos izdevumus 164 latu apmērā. Koķe spriedumu pārsūdzēja apgabaltiesā.

Kā informēja Bērziņš, šodien apgabaltiesa Kokinas prasību apmierinājusi daļēji un uzdevusi Koķei nojaukt ceturto žoga stabu. Kopējais žoga stabu skaits un žoga garums netiek konkretizēti.

Šodien pasludināto spriedumu 30 dienu laikā no 5.aprīļa būs iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā Augstākās tiesas Senātā, piebilda Bērziņš.

LETA jau ziņoja, ka uz Kokinas zemes atrodas Koķu mājas žogs. Koķei īpašumu uzdāvinājuši vecāki, kas īpašumā dzīvojuši agrāk, un viņu laikā žogs arī uzbūvēts.

Pensionāre šī žoga dēļ nevar piebraukt pie savas mājas. Pie mājas nevar piekļūt malkas vedējs un nevarētu piekļūt ne ātrā palīdzība, ne ugunsdzēsēji, ja tāda nepieciešamība rastos, iepriekš vēstīja "TV3" raidījums "Nekā personīga".

Pēc Rīgas Būvvaldes rīcībā esošajiem dokumentiem neesot iespējams noskaidrot, kad ir notikusi žoga fragmenta izbūve un kurš to ir veicis.