Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis saņem gūstā bijušo kursabiedru, lai viņu sagrieztu un izbarotu sunim

Vakar vēlā pēcpusdienā kāds psihiski slims un ar virtuves nazi bruņojies vīrietis dzīvoklī Rīgā, Senču ielā, saņēma gūstā savu bijušo kursabiedru, lai sagrieztu viņu gabalos un izbarotu sunim.

Policijas speciālo uzdevumu vienībai "Alfa" situāciju izdevās atrisināt.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, pirmdien ap plkst.17 likumsargi saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš savā dzīvesvietā, Senču ielā, it kā saņēmis gūstā savu bijušo kursabiedru. Sākotnējā informācija liecināja, ka aizdomās turamais ir bruņojies ar virtuves nazi. Uz notikuma vietu izbrauca speciālo uzdevumu vienība "Alfa".

Mediķi policijas darbiniekiem pastāstīja, ka aizdomās turamais vīrietis ir psihiski slims un varētu būt bīstams, tādēļ policijas darbinieki pieņēma lēmumu pēc iespējas ātrāk atbrīvot ķīlnieku. Policisti sāka pārrunas ar aizdomās turamo vīrieti, bet tās nekādu rezultātu nedeva, tādēļ "Alfas" darbinieki veica triecienuzbrukumu dzīvoklī un, pielietojot speciālos cīņas paņēmienus, aizturēja 63 gadus veco aizdomās turamo, bet ķīlnieks tika atbrīvots.

Vēlāk policijas darbinieki noskaidroja, ka aizdomās turētais savam bijušajam kursabiedram piezvanījis un lūdzis palīdzību, jo viņam it kā esot nepatikšanas. Kursa biedrs devies palīgā un līdzi paņēmis vēl divus savus draugus. Dzīvokļa īpašnieks iekšā ielaidis tikai pašu kursabiedru, bet abi pārējie palīdzēt gribētāji palikuši aiz durvīm. Pēc kāda brīža viņi dzirdējuši, kā dzīvokļa saimnieks sola izbarot savu viesi sunim, tādēļ ziņojuši policijai un izsaukuši arī mediķus.

Kā pastāstīja Sadovskis, kaut arī gūstā saņemtajam vīrietim 20 minūtes nācās pavadīt bailēs par savu likteni, skatoties uz drauga virtuves nazi, viņš tomēr atteicās celt apsūdzību pret savu bijušo kursabiedru, saprotot, ka draugam nepieciešama tikai mediķu palīdzība. Policijā pagaidām ir sākts administratīvais process notikuma apstākļu sīkākai noskaidrošanai.