Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ukrainā nolaupīts uzņēmējs no Latvijas

30.aprīlī Ukrainas galvaspilsētā Kijevā nolaupīts uzņēmējs no Latvijas. Ukrainas drošības dienesti 2.maijā panākuši viņa atbrīvošanu, ziņo laikraksts "Biznes&Baltija".

Kā laikrakstam pavēstījis Ukrainas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Vladimirs Poļiščuks, 45 gadus vecais Latvijas pilsonis Andris kādam Krievijas pilsonim bijis parādā 250 000 ASV dolārus (135 500 lati), savukārt Ukrainā uzņēmējs ieradies, lai veiktu finanšu operācijas ar Kijevas uzņēmumiem.

Uzņēmējs kādā automazgātavā izrauts no automašīnas un iesēdināts nolaupītāju apvidus automašīnā. Uzņēmējs kā ķīlnieks turēts trīs diennaktis, un to laikā viņš piespiests parakstīt dokumentus jau par 1,25 miljonu ASV dolāru (677 500 lati) parādu.

Tāpat 1.maijā kādā no kredītiestādēm cietušais reģistrējis pilnvaru par sava dzīvokļa nodošanu valdījumā kādai citai personai.

Poļiščuks pieļauj iespēju, ka šī nav pirmā tāda veida "uzņēmējdarbības" epizode.

Par Latvijas uzņēmēja pazušanu informējis kāds viņa paziņa Kijevā.

Ukrainas tiesībsargājošās iestādes aizturējušas četrus noziedzniekus. Nolaupīšanas organizators bijis kāds 52 gadus vecs Krievijas pilsonis, savukārt izpildītāji - iepriekš sodīts Azerbaidžānas pilsonis, kā arī Čerņigovskas un Žitomiras apgabala iedzīvotājs. Tāpat aizturēts 26 gadus vecs kredītiestādes vadītājs, kura vadītajā uzņēmumā tika veikta nekustamā īpašuma pārreģistrācija.

"Nevaru apstiprināt, ka tie visi bijuši rūdīti bandīti - vienkārši, tā notiek, ka Kijevā zog uzņēmējus," sacīja Poļiščuks.

Par faktu Ukrainā sākts kriminālprocess.