Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Ķeguma skolotāji ar domes deputātiem nesalīgst

Lai arī Ķeguma komercnovirziena vidusskolas sporta skolotāja ir saņēmusi atbildi uz iesniegumu par skolai nodarītiem zaudējumiem, konflikts ar deputātiem nebūt nav atrisināts. Domes priekšsēdētājs Roberts Ozols apgalvo, ka skolotāja izplata nepatiesu informāciju, bet N. Brīve ir neizpratnē, kāpēc domnieki tik lēni gatavoja atbildi.

Neatkarīgā jau rakstīja par nesaskaņām starp Ķeguma komercnovirziena vidusskolas skolotājiem un novada domes deputātiem. Skolotāji apgalvo, ka treniņu laikā, par ko atbild deputāti, bojāts skolas īpašums, bet domnieki pārmet skolotājiem vēlmi ierobežot jauniešu iespējas nodarboties ar sportu. Lai atrastu personas, kas atbildīgas par skolas īpašuma bojāšanu, N. Brīve 26. aprīlī uzrakstīja iesniegumu novada domei, uz ko saņēma atbildi tikai 9. jūnijā.

N. Brīve ir neizpratnē par to, ka atbilde saņemta ar novēlošanos, turklāt tajā nav piedāvāts risinājums vai solīts atrast un saukt pie atbildības personas, kas bojāja skolas īpašumu, bet gan pārmests, ka skolotāja izplata nepatiesu informāciju un skolas pārstāvji cenšas ierobežot jauniešu iespējas nodarboties ar sportu.

"Nesaprotu, kāpēc neviens nav atnācis pie manis un centies izskaidrot situāciju. Varbūt visu varētu tāpat atrisināt un es pat paņemtu savu iesniegumu atpakaļ," stāsta N. Brīve.

R. Ozols skaidro, ka ar N. Brīvi neviens personīgi nav runājis, jo viņa nav tieši iesaistīta nevienā no incidentiem un var pastāstīt tikai to, ko citi viņai teikuši, turklāt skolotāja izplatot nepatiesu informāciju.

"Gribētos pieturēties pie faktiem. Ir sastādīts akts par bojātām durvīm un durvju līstēm, bet neviens nevar pateikt, vai bojājumi nodarīti laikā, kad par sporta zāli atbildēja deputāti. Pārējie nodarījumi, ka applūdinātas tualetes un salauztas dušas, nekur nav fiksēti," uzsver R. Ozols.