Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Rīgas dome lēmumu nemaina: komercģimnāzija jāslēdz

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Vakar Rīgas dome noraidīja opozīcijas iesniegto priekšlikumu saglabāt Rīgas komercģimnāziju (RKĢ). Tomēr audzēkņi un viņu vecāki norāda, ka neplāno padoties, jo ir pārliecināti, ka Rīgas 2. ģimnāzija, kam jāpārņem RKĢ mācību programmas, nespēs nodrošināt mācību apstākļus.

10. klases skolniece Margarita atklāj, ka ir uzrakstījusi iesniegumu mācībām 2. ģimnāzijā, lai RKĢ slēgšanas gadījumā nepaliktu bez skolas. Viņa gan ir sašutusi, ka nevarēs apgūt tieši tādu pašu mācību programmu kā RKĢ, turklāt būs jāiztur liecību konkurss, lai mācītos izvēlēto programmu.

RKĢ vecāku padomes pārstāve Diāna Rasa ir pārliecināta, ka cīņa par RKĢ pastāvēšanu vēl nav beigusies, jo tiesa nav pieņēmusi tikai vienu no divām iesniegtajām prasībām pret skolas slēgšanu, bet par neizskatīto prasību vecāki rakstīs sūdzību, lai pieteikumu tomēr pieņemtu. Tāpat vecāki ar savām pretenzijām plāno vērsties Bērnu tiesību aizsardzības centrā, jo ir pārliecināti, ka skolēniem mācību apstākļi pēc skolas slēgšanas pasliktināsies.

"Nepatīkams ir arī veids, kā 2. ģimnāzija panāca, lai skolēni tajā pieteiktos. Skolas pārstāvis atbrauca uz komercģimnāziju, paņēma skolēnu lietas un tad zvanīja viņiem, aicinot ātrāk pieteikties, jo tiem, kas dokumentus 2. ģimnāzijā iesniegs vēlāk, vietu varot nepietikt," stāsta D. Rasa un piebilst, ka par šo gadījumu RKĢ pārstāvji ziņojuši policijai.