Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Mediķi svētkos aicina neaizmirts par bērniem un mudina šūpoties atbildīgi

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) aicina vecākus svētku laikā nepiemirst par saviem bērniem un viņu drošību, kā arī mudina svētku laikā šūpoties atbildīgi.

NMPD pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA stāstīja, mediķu pieredze liecina, ka tieši svētku laikā cilvēki pie mediķiem pēc palīdzības vēršas ar bērnu gūtām traumām.

Bieži vien svētku laikā vecāki, kad ir māja pilna ar ciemiņiem, piemirst par bērniem. Nepieskatīti bērni no galda var uzraut sev virsū karstu tēju vai kafiju, gūstot ķermeņa apdegumus, kā arī var nokrist no dažādiem augstumiem, gūstot sasitumus.

"Tautas ticējumi vēsta, ka Lieldienās ir jāšūpojas. Protams, ka to var darīt, taču šūpoties vajag ar mēru un uzmanīgi," sacīja Bukša. Nereti šo svētku laikā mediķu palīdzība nepieciešama bērniem, kuri ar šūpolēm dabūjuši pa galvu, vai arī ir gadījumi, kad pēc augstas šūpošanās cilvēks izkrīt no šūpolēm, tādēļ mediķi aicina svētkos šūpoties prātīgi.

Tāpat mediķi svētku svinētājus vedina ēst samērīgi.

Bukša atgādina, ka svētku laikā pēc palīdzība var vērsties arī, zvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66 016 001. Svētku laikā visu diennakti ģimenes ārsti un ārstu palīgi sniegs medicīniskas konsultācijas iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams medicīnisks padoms vienkāršu saslimšanu gadījumos.