Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

LTV pagaidu administratora amatā darbu sāks Gints Miķelsons

No šodienas Latvijas Televīzijas (LTV) pagaidu administratora pienākumus jāsāk pildīt biznesa attīstības projektu vadītājam Gintam Miķelsonam.

 Miķelsons pienākumus veiks līdz LTV jaunās valdes apstiprināšanai, kas paredzēta 2013.gada 1.martā.

Jau ziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 2012.gada 13.decembra sēdē par LTV prokūristu jeb pagaidu administratoru iecēla Miķelsonu.

Līdzās LTV operatīvajai pārvaldībai prokūrista pienākums būs veikt LTV lietvedības revīziju, lai sagatavotu LTV jaunajai valdei pilnīgu informāciju par LTV finanšu un juridisko stāvokli.

Iepriekš Gints Miķelsons vairāk nekā 10 gadus darbojies vadošos amatos SIA "Lattelecom", rūpējoties par biznesa klientu apkalpošanu un tehnoloģiju attīstības projektiem, kā arī bijis Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) valdes loceklis interneta medija attīstības jautājumos. Viņš ieguvis augstāko izglītību uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Biznesa skolā (MBA) un Latvijas Universitātē (bakalaura grāds), studējis uzņēmumu vadību Zīgenes (Vācija) augstskolā.

Jau ziņots, ka Miķelsons ir vienīgais, kura kandidatūra tiks izskatīta NEPLP sēdē. "Citu variantu uz šo amatu nav, jo tas ir amats uz diviem mēnešiem, un svarīgi tajā iecelt cilvēku, kurš pārzina esošo LTV situāciju un spēj veikt kontroles funkcijas," sacīja padomes loceklis Gints Grūbe.

Kā ziņots, LTV ģenerāldirektors un valdes loceklis Edgars Kots ar gadu miju pamet LTV vadītāja amatu, jo saņēmis jaunu darba piedāvājumu. Kots no 2013.gada 2.janvāra būs AS "Diena" valdes priekšsēdētājs.