Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

LIAA izsludina pieteikšanos atbalsta vaučeriem līdz 25 000 eiro vērtībā jauna produkta vai tehnoloģijas izstrādei

© Pixabay

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) trešdien, 8.maijā, sāks pieteikumu pieņemšanu inovāciju vaučeru atbalsta programmā, kas sadarbībā ar pētniecības organizācijām ļaus izstrādāt jaunus produktus un tehnoloģijas, sniedzot atbalstu līdz 25 000 eiro produkta vai tehnoloģijas izstrādei, aģentūru LETA informēja LIAA pārstāvji.

Kopējais programmā pieejamais finansējums ir vairāk nekā 5,4 miljoni eiro.

Inovāciju vaučeru programmā paredzēti trīs inovāciju vaučeru atbalsta veidi - iepazīšanās, klasiskais un dizaina vaučers -, kuri jāīsteno ārpakalpojuma veidā, piesaistot pakalpojuma sniedzēju, un kas ļaus saņemt atbalstu tehniski ekonomiskai priekšizpētei, rūpnieciskiem pētījumiem, eksperimentālai izstrādei, jaunu produktu vai tehnoloģiju sertificēšanai un testēšanai.

LIAA skaidro, ka vaučers ir kā garantijas vēstule pakalpojuma sniedzējam par konkrētā produkta izstrādes daļas apmaksu.

Inovāciju vaučeru programmā ir paredzēts atbalsts augsti kvalificētu darbinieku piesaistei konkrētu pētniecisku aktivitāšu, tehnoloģisku problēmu risināšanai vai jaunu vai būtiski uzlabotu produktu vai tehnoloģiju izstrādei.

LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja norāda, ka pētniecība var sniegt nozīmīgu ieguldījumu Latvijas uzņēmumu konkurētspējas paaugstināšanā, vienlaikus veicinot inovatīvo komersantu īpatsvaru ekonomikā un sekmējot komersantu un pētniecības organizāciju sadarbību.

"Turpinot atbalstīt jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādi, aicinām mikro, mazos un vidējos Latvijas uzņēmējus pieteikties inovāciju vaučeru atbalsta programmai un saņemt līdzfinansējumu līdz pat 100% apmērā savas inovatīvās idejas attīstīšanai," akcentē Strupkāja.

Iepriekšējā periodā, no 2017.gada līdz 2023.gadam, ar inovāciju vaučeru atbalstu tika izstrādāti 323 inovatīvi produkti, sniedzot atbalstu piecu miljonu eiro apmērā, kas ļāvis izstrādāt konkurētspējīgus produktus un tehnoloģijas vairākās nozarēs, tostarp visvairāk - zināšanu ietilpīgajā bioekonomikā, viedajos materiālos un inženiersistēmās, kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģijās.