Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Zināms ziedu un floristikas materiālu piegādātājs un izmaksas Valsts prezidenta kancelejai

© pixabay.com

Ziedus un floristikas materiālus Valsts prezidenta kancelejai nākamos trīs gadus par 6000 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, piegādās SIA "K Rent", liecina pieejamie dokumenti elektronisko iepirkumu sistēmā "eis.lv".

Uzņēmumam būs jāpiegādā grieztie ziedi, zaļumi un telpaugi, kuri ir veseli, svaigi, bez pesticīdu un citu svešas izcelsmes materiālu atlikumiem, kas ietekmē izskatu.

Ziedi, zaļumi un telpaugi nedrīkst būt ar attīstības defektiem. Rozēm ir jābūt gan ar vainaglapām, gan ar ārējām kauslapām, ziedu kātiem atbilstīgi sugai un šķirnei jābūt pietiekami stingriem, lai balstītu ziedus.

Ziediem jābūt rūpīgi nogrieztiem vai noplūktiem atbilstoši sugai, un tiem jābūt sasniegušiem nepieciešamo augšanas stadiju. Uzņēmumam būs arī jānodrošina ziedu krāsu izvēles iespējas, kā arī sezonālo ziedu dažādība.

Iepirkuma nolikumā norādīts, ka uzņēmumam jānodrošina iespēja iegādāties ziedus un floristikas materiālus mazumtirdzniecībā un vairumtirdzniecībā.

LETA jau rakstīja, ka Valsts prezidenta kanceleja martā izsludināja konkursu, lai izraudzītos ziedu kompozīciju un griezto ziedu piegādātāju, šim mērķim nākamajos trīs gados tērējot līdz 42 000 eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Iepirkums ir sadalīts trīs daļās: ziedu un floristikas materiālu iegāde, ziedu kompozīciju iegāde un ziedu kompozīciju izgatavošana telpu dekorēšanai. Iepirkuma pirmās daļas paredzētā līgumcena uz trīs gadiem ir 6000 eiro, otrās daļas - 14 000 eiro, savukārt trešās daļas - 21 999 eiro.

Kā norādīts "Firmas.lv", SIA "K Rent" uzņēmuma valdes locekle ir Ilze Mača. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5691 eiro. 2022.gadā SIA "K Rent" apgrozījums bija 11,7 miljoni eiro, bet peļņa - 457 925 eiro.

2021.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 13,9 miljonus, savukārt pelņā - 635 458 eiro. 2022.gadā SIA "K Rent" apgrozījums bija 12,7 miljoni eiro, savukārt peļņa - 185 404 eiro. Informācija par pagājušo gadu pagaidām nav pieejama.