Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Latvijā

Skolotāji jaunā programmā pilnveido profesionālo kompetenci

© Vladislavs Proškins / F64

Pirmie 20 skolotāji absolvējuši jaunizveidoto profesionālās kompetences pilnveides programmu "Kultūras norises kā mācīšanās resurss", apgūstot jaunas metodes pilnvērtīgai kultūras norišu izmantošanai mācību saturā, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).

Skolotāji apguva vairāk nekā 40 pasniedzēju piedāvātas darba metodes, kā arī dalījās savā līdzšinējā pieredzē un izveidoja jaunus profesionālus kontaktus.

Mācības norisinājās, pētot un analizējot kultūras norises, diskutējot, veicot nelielus pētījumus un izvērtējot dažādu informāciju divos klātienes un vienā tiešsaistes seminārā. Programmas dalībnieki papildināja zināšanas par programmas "Latvijas skolas soma" piedāvājumu kino un teātra, kultūras mantojuma, literatūras un grāmatniecības, kā arī citās nozarēs un to integrēšanu dažādu mācību jomu satura apguvē.

Programmā piedalījās skolotāji no Rīgas, Liepājas, Daugavpils, Tukuma, Valmieras, Alūksnes, Ozolniekiem, Šķibes un Limbažiem.

Programmu izstrādāja Izglītības attīstības centrs pēc LNKC kultūrizglītības programmas "Latvijas skolas soma" pasūtījuma. Tiek gaidīts, ka tās absolventi kļūs par padomdevējiem citiem kolēģiem savās un apkaimes skolās.

Savukārt uzkrātā pieredze, tajā skaitā aprobētās metodes, tiks apkopota brīvi pieejamā metodiskajā materiālā. Tas sniegs idejas un atbalstu kultūras norišu kā mācīšanās resursa izmantošanā plašākai pedagogu auditorijai.