Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Latvijā

Neskatoties uz silto ziemu, apkures patēriņš pieaudzis par 5%

© Gints Ivuškāns / F64

Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmums AS "Civinity mājas" no nākamās nedēļas sāk apkures sezonas noslēgšanu un apkopojot sezonas datus secina, ka šogad, neskatoties uz silto ziemu, apkures patēriņš pieauga par 5%, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pirmās mājas no apkures šogad atslēgtas krietni vēlāk, nekā iepriekšējā gadā. Tāpat apkures sezona sākta ātrāk nekā iepriekšējā sezonā.

"Civinity mājas" apkopotā informācija liecina, ka 2023./2024.gada apkures sezona bijusi pa 18% lētāka nekā iepriekšējā sezona. Apkures tarifs Rīgā šajā sezonā bijis par 22% zemāks nekā iepriekšējā apkures sezonā, bet te jāņem vērā tas, ka iepriekšējā apkures sezonā iedzīvotājiem arī bija valsts atbalsts energocenu straujajam kāpumam.

Neskatoties uz to, ka šā gada ziema, kā ziņots, bijusi viena no siltākajām Latvijas vēsturē, iedzīvotāji apkuri ir tērējuši vairāk nekā gadu iepriekš.

"Iedzīvotāji ir pieraduši pie tagadējām apkures cenām un šajā sezonā ir tērējuši vairāk, attiecīgi izvēloties mājokļos komfortablāku temperatūru. Tomēr koplietošanas telpās esam saglabājuši iepriekšējā sezonā ieviestos apkures taupības režīma iestatījumus, un tie, visticamāk, tādi paliks arī nākotnē," skaidro "Civinity mājas" vadītāja Nora Birkena.

Šogad apkures sezona ir izvērtusies arī garāka, jo aprīlī strauji pazeminājās diennakts vidējā gaisa temperatūra. Pagājušā gadā pirmās mājas no apkures tika atslēgtas jau aprīļa sākumā. Apkure tiks noslēgta pamazām, sekojot iedzīvotāju izteiktajām vēlmēm par apkures padeves pārtraukšanu, vai atbilstoši siltākiem laikapstākļiem.