Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Basketbola treneris Miglinieks kļūst par deputātu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ceturtdien Ogres novada domes sēdē apstiprināta deputātes Daces Kļaviņas (JV) mandāta nolikšanas, viņas vietā pašvaldības domē nonākot kādreiz slavenajam basketbolistam, tagad basketbola trenerim Igoram Migliniekam (JV).

.Latvijas basketbola treneris Miglinieks strādā Ķīnā, Guandunas "Southern Tigers" komandā, kas iepriekšējā sezonā Ķīnas Basketbola asociācijā (CBA) aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Novada dome Kļaviņas iesniegumu par pilnvaru nolikšanu pirms termiņa saņēma 11.aprīlī. Viņa informēja, ka ar 8.aprīlī ir iecelta Ministru prezidentes parlamentārās sekretāres amatā un likumā noteiktie ierobežojumi nepieļauj parlamentārā sekretāra amatu savienot ar pašvaldības domes deputāta amatu.

Kļaviņa novada pašvaldības domē vadīja Sociālo un veselības jautājumu komiteju.

Tā kā Kļaviņa Ogres novada pašvaldības domē tika ievēlēta no politiskās partijas "Jaunā vienotība" kandidātu saraksta, tad saskaņā ar Pašvaldības domes vēlēšanu likumā noteikto viņas vietā stājas nākamais kandidāts no tā paša saraksta.

Ogres novada pašvaldības vēlēšanu komisija informē, ka nākamais pēc saņemto balsu skaita politiskās partijas "Jaunā vienotība" kandidātu sarakstā ir Miglinieks, kurš ir piekritis sākt Ogres novada domes deputāta pienākumu izpildi.