Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ turpinās skatīt Rimšēviča krimināllietu par viltota Covid-19 sertifikāta iegādi

© Vladislavs Proškins / F64

Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča krimināllietu par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 29.aprīlī plkst.9, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Prokuratūra, neatklājot apsūdzētā vārdu, iepriekš informēja, ka vīrietim apsūdzības celtas par prettiesiska labuma nodošanu personai, lai, neveicot vakcināciju, saņemtu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, un par šī sertifikāta izmantošanu.

Apsūdzētā persona ar starpnieku nodeva 400 eiro kādai citai personai, kuras pilnvarās bija veikt valsts apmaksātu vakcināciju un vakcinācijas fakta dokumentēšanu, lai tā veiktu darbības, kuru rezultātā e-veselības sistēmā varētu iegūt digitālo Covid-19 sertifikātu par veiktu vakcināciju.

Rezultātā e-veselības sistēmā tika ievadīta nepatiesa informācija par to, ka apsūdzētā persona it kā ir vakcinēta pret Covid-19. Apsūdzētā persona, apzinoties, ka vakcinācijas sertifikāts ir viltots, izmantoja to un brīvi pārvietojās Covid-19 infekcijas laikā.

Rīgas pilsētas tiesā atrodas vēl viena lieta pret Rimsēviču. Lieta saistīta par centieniem panākt nepatiesu liecību sniegšanu, kurā kopā ar Rimšēviču uz apsūdzēto sola sēdies uzņēmējs Uģis Tabors.

LTV raidījums "De facto" iepriekš vēstīja, ka Rimšēviča krimināllietā par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi iesaistīta arī mediķe, skolotājs-kovidskeptiķis un nu jau mirusi dzimtsarakstu nodaļas vadītāja.

Rimšēvičs savu vainu neatzīst un apgalvo, ka ir vakcinējies. To, pēc viņa aizstāvības vārdiem, apliecinot analīzes, kas rādot, ka Rimšēvičam esot antivielas gan pēc Covid-19 pārslimošanas, gan pēc vakcinācijas.

Lieta izdalīta no apjomīgāka procesa, kurā bija iesaistīta sertifikātu tirgotāju grupa - ārsta palīdze, viņas paziņu ģimene un vairāki šāda pakalpojuma saņēmēji. Saskaņā ar apsūdzību, kādā Ziepniekkalna doktorātā no Rimšēviča nākusī nauda vai tās daļa nodota medicīnas darbiniecei, kura "E-veselībā" ievadīja Rimšēviča personas datus un atzīmēja, ka viņš ir saņēmis Covid-19 vakcīnu, lai gan pats Rimšēvičs tur pēc vakcīnas ieradies nebija.