Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Ipaša koalīcijas darba grupa pārskatīs administratīvi teritoriālo reformu

© Kaspars Krafts / F64

Tiks izveidota koalīcijas darba grupa iespējamiem grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Premjere akcentēja, ka tiks izveidota koalīcija darba grupa, kas vienosies par turpmākiem iespējamiem grozījumiem saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu (ATR). Taču rīt valdībā tiks izskatīts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais likumprojekts par Varakļānu novada pievienošanu Madonas novadam. Par likumprojekta nodošanu komisijām Saeima varētu lemt jau ceturtdien, pieļāva premjerministre.

"Par politisko ietvaru, turpmākām izmaiņām lemsim vispirms koalīcijas ietvarā un tad skatīsimies, kādas būs diskusijas Saeimā, kad likumprojekts tur nonāks," ieceri skaidroja Siliņa.

Vaicāta, vai Saeimā iespējamās ATR izmaiņas varētu pieņemt ar opozīcijas balsīm, jo koalīcija varētu nebūt vienota, Siliņa atbildēja, ka neviens nevarot aizliegt opozīcijai piedalīties "koalīcijas balsojumos". Ministru prezidente atsaucās uz pagājušajā nedēļā notikušo ārlietu ministres Baibas Bražes ievēlēšanu amatā, kad viņas kandidatūru atbalstīja arī opozīcija. Siliņa uzskata, ka atbalsts arī no opozīcijas tikai stiprināja valdības un koalīcijas kandidātes izvirzīšanu.

"Ja mēs par ATR būsim vienojošies koalīcijā un opozīcija līdzīgus grozījumus varētu atbalstīt, mēs novērtēsim, ka tas ir bijis gana labs lēmums un priekšlikums, lai pašvaldības redzētu, kāds ir šīs Saeimas politiskais redzējums," sacīja premjere, atzīmējot, ka starp pašvaldībām un iedzīvotājiem ir bijušas dažādas diskusijas un valdība "jūt" neapmierinātību, tāpat ir Satversmes tiesas lēmums, kas nosaka, ka ir jāveic grozījumi.