Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalas pašvaldības graustu izsolei par vienu eiro nav pieteicies neviens pircējs

© F64

Jūrmalas pilsētas pašvaldībai piederošo graustu izsolei par vienu eiro nav pieteicies neviens pircējs, līdz ar to rīt, 7.maijā, plānotā izsole nenotiks, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Jūrmalas pašvaldība par vienu eiro bija iecerējusi izsolīt divas pašvaldībai piederošas ēkas, kas atrodas uz privātpersonai piederoša zemesgabala Atbalss ielā 3/5 un Atbalss ielā 3/5 k-1, liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija.

Īpašums Atbalss ielā 3/5 sastāv no kantora ēkas 259,3 kvadrātmetru platībā un palīgēkas 21,5 kvadrātmetru platībā, savukārt Atbalss ielā 3/5 k-1 atrodas pašvaldībai piederošas garāžas ēkas 2137,9 kvadrātmetru platībā. Abas būves atrodas uz 11 542 kvadrātmetrus liela privātpersonām piederoša zemesgabala, kura noteiktais lietošanas mērķis ir rūpnieciskās ražošanas uzņēmumu apbūve.

2014.gada 27.janvārī sagatavoti SIA "Infinitum" sertificēta būvinženiera tehniskās apsekošanas atzinumi, kuros norādīts, ka abi īpašumi atrodas sliktā tehniskā stāvoklī, kas rada draudus apkārtējo cilvēku drošībai un veselībai, un to tālāka izmantošana uzskatāma kā nelietderīga.

Saskaņā ar akciju sabiedrības "BDO" 2014.gada 8.janvārī veikto novērtējumu nekustamo īpašumu Atbalss ielā 3/5 un Atbalss ielā 3/5 k-1 tirgus vērtība noteikta viens eiro. Tirgus vērtība noteikta atbilstoši situācijai, ņemot vērā apbūves slikto tehnisko stāvokli.

Jūrmalas pilsētas dome 13.martā nolēmusi abus īpašumus atsavināt, katru no tiem pārdodot izsolē par nosacīto cenu viens eiro, nosakot, ka izsoles solis būs 10% no izsoles sākumcenas jeb 0,10 centi.

Lai pārdotu šos graustus, ar domes lēmumu izveidota izsoles komisija septiņu cilvēku sastāvā. Par komisijas vadītāju iecelta Jūrmalas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Gunta Smalkā, bet par viņas vietnieku iecelts Īpašuma pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Arturs Grants.

Vienlaikus pašvaldība noteikusi - ja līdz izsludinātajam pieteikšanās termiņiem uz nekustamo īpašumu Atbalss ielā 3/5 un Atbalss ielā 3/5 k-1 nav reģistrējies neviens izsoles dalībnieks, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā abas ēkas ir nojaucamas saskaņā ar akceptēto būvprojektu.