Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Latvijā

Neatkarīgā Policistu Arodbiedrības iekšlietu ministra krēslā grib redzēt savu pārstāvi

© nparodbiedriba.lv

Neatkarīgās Policistu Arodbiedrības (NPA) vadītājs Armands Augustāns ar pārliecību apliecina, ka uz šo brīdi labākais iekšlietu sistēma vadītājs būtu viņš pats.

"Ņemot vērā visas tās intrigas, kas iekšlietu sistēmu plosa vēl kopš Mareka Segliņa aizstāšanas ar Lindu Mūrnieci, mūsu arodbiedrība uzskata, ka labākais iekšlietu ministrs būtu mūsu organizācijas pārstāvis. Šinī gadījumā - es," izsakās A. Augustāns, kurš uzteica nra.lv uzsākto projektu "Tautas Ministru kabinets" .

Galvenais arguments par labu savas kandidatūras virzīšanai, pēc A. Augustāna teiktā, ir neatkarība no partijām. "Lai gan pēdējā laikā man ir mēģinājuši piedēvēt saistību gan ar Jauno laiku, gan ar "sociāldemokrātiem", varu apliecināt, ka nekad neesmu piederējis nevienai partijai un tuvākajā laikā negrasos to darīt."

Pēc eksperta domām, neatkarība no partijām viņam ļautu vieglāk realizēt iekšlietu sistēmas reformas, sākot tās nevis ar ierindas "darba veicējiem", bet priekšniecību, kas šobrīd netiekot aiztikta tieši dēļ savas pietuvinātības politiķiem. "Ja cilvēks ir pietuvināts partijai, viņu, protams, neviens no darba neatlaidīs, turklāt viņš drīkst paust tādu uzskatu, kā, piemēram, Pencis, kurš publiski paziņoja, ka viņam arodbiedrību viedoklis nav saistošs," atzina A. Augustāns.

Jāatgādina, ka A. Augustāns ir beidzis Policijas Akadēmiju un no 1996. līdz 2005. gadam ir strādājis iekšlietu sistēmā.