Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Mūzikas akadēmijā notiks pūtēju orķestru forums

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (Kr.Barona ielā 1) sestdien un svētdien, 17. līdz 18.oktobrī, notiks Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forums, kura laikā tiks rīkoti arī vairāki bezmaksas koncerti. Forumu organizē Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra (NKMVA).

Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forums tiek rīkots pirmo reizi. Tā dalībnieki iepazīsies ne tikai ar kolektīvās muzicēšanas tradīcijām Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, bet kopīgās diskusijās izteiks idejas un ierosinājumus šī žanra pastāvēšanai un attīstībai visās tā izpausmēs - mūzikas skolās, vispārizglītojošās skolās, mūzikas pulciņos un amatieru orķestros.

17.oktobrī J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē notiks "Latviešu mūzikas koncerts", kurā piedalīsies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris (diriģenti Jānis Puriņš un Guntis Kumačevs). Vakarā notiks "Lietuviešu mūzikas koncerts", kurā pūtēju orķestris "Fanfara" diriģēs Jānis Grahoļskis (Latvija) un Tadas Sileika (Lietuva). Svētdienā, 18.oktobrī jauniešu pūtēju orķestris "Auseklītis" atskaņos igauņu mūziku, diriģenti Haralds Bārzdiņš (Latvija) un Hando Poldmae (Igaunija).

17.oktobrī J.Mediņa 1.Rīgas mūzikas skolas (A.Kronvalda bulvārī 8) zālē uzstāsies šās skolas flautu, saksofonu un sitaminstrumentu ansambļi, kā arī Ropažu Mūzikas un mākslas skolas saksofonu kvartets. Savukārt 18.oktobrī Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē uzstāsies Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas metāla pūšamo instrumentu ansamblis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas klarnešu kvartets un tubu kvartets "Tuboloģija".