Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Iznācis Vestarda Šimkus jaunais soloalbums

© publicitātes foto

Pianists Vestards Šimkus šonedēļ 6. decembrī Jelgavas kultūras namā, 7. decembrī Valmieras kultūras centrā un 8. decembrī Lielajā ģildē klausītājus iepazīstinās ar savu jauno soloalbumu.

Vācijas skaņu ierakstu kompānija "Ars Produktion Schumacher" laidusi klajā albumu "Intervija ar Bēthovenu", kurā pianists Šimkus atskaņo komponista Ludviga van Bēthovena klaviersonātes un savu kompozīciju "Eiropas Savienības variācijas par Bēthovena tēmu".

Jauno CD varēs iegādāties "Latvijas Koncertu" rīkoto koncertu norises vietās, "Latvijas Koncertu" birojā Maskavas ielā 4, kā arī veikalos "Upe", "Upe TT", "Randoms", "Lukabuka" u.c.

"Šimkus ir fenomens – personība, kurai piemīt pārliecība par sevi un tehnisks spožums. Ļaudis mēdz runāt par klasiskās mūzikas laikmeta norietu, taču, kad dzirdat Šimkus spēli, varat būt droši, ka klasiskajai mūzikai klājas pavisam labi," tā par Vestardu saka starptautiski atzīts ģeniāls Bēthovena mūzikas interprets Maestro Pāvo Jervi.

"Manā saprašanā Ludviga van Bēthovena mūzika ir cilvēces augstākais sasniegums – un ne tikai mūzikas jomā,"norāda Vestards Šimkus.

Ieraksti veikti kādreizējā Vupertāles baznīcā, kur ir izcila akustika, turklāt šajā telpā visu cauru gadu tiek uzturēta nemainīga gaisa temperatūra un klavieres tur ir vienas no labākajām.

"Arī sadarbība ar skaņu režisoru Manfrēdu Šūmaheru bija visnotaļ ielīksmojoša. Trīs dienas pamatīga darba šajā ierakstu studijā mums visiem bija kā intīma saruna ar pašu Bēthovenu," stāsta V. Šimkus.