Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Anita Intaite un “Hartas” Kalle nodod klausītāju vērtējumam savu pirmo kopdarbu

© Publicitātes foto

Dziedātāja Ei Fe (īstajā vārdā Anita Intaite) un smagmūzikas grupas “Harta” līderis Kalle (Kārlis Kalvišs) ir apvienojuši spēkus, lai radītu savu pirmo kopdarbu – singlu “Apstādini”.

Šāda kopīga projekta rašanās nav nemaz tik negaidīta, jo Anitu ar Kalli vieno mīlestība pret rokmūziku, tomēr dziesmas “Apstādini” tapšana bijusi absolūti neplānota - abi mūziķi satikušies kādā “jam” sesijā un jau pēc pirmās sadziedāšanās reizes sapratuši, ka kopā jārada kaut kas īpašs. Šis “kaut kas īpašs” ir duets īstā un pamatīgā rokbalādē, kurā abu vokāli lieliski papildina viens otru.

“Man Kārļa grupa “Harta” patīk jau daudzus gadus. Kādu dienu, braucot kopā ar draugiem uz dziedātājas LP koncertu Siguldā, mēs klausījāmies grupas albumu, un mana draudzene ieminējās, ka mums lieliski saskanētu balsis. Šis man palika prātā un vēlāk nolēmu uzaicināt Kalli uz “jam” sesiju. Esmu priecīga, ka tagad šis uzaicinājums ir rezultējies jaunā dziesmā,” stāsta Ei Fe.

Kā stāsta mūziķi, dziesma “Apstādini” atspoguļo gan tās spēcīgās sajūtas, kad esi iemīlējies, gan to trauslumu, kādā esi, otram atklājoties. Ierakstu producējis Jānis Narbuts no “White Wide”, kurš strādājis arī pie tādām Ei Fes dziesmām kā “Nepieradinātā”, “Auksti” un “Paslēpes”. Jāatgādina, ka pagājuśā gada nogalē Ei Fe izdeva albumu “Piedzīvot sevi”.

“Dziesma sākās no muzikālā intro, kuru radīju, pirmo reizi satiekoties ar Anitu un iedvesmojoties no šīs tikšanās. Tālāk jau no šī intro, no tās sākumā uzšķiltās dzirksteles, mēs kopīgi radījām dziesmu “Apstādini”,” rezumē Kalle.