Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Markus Riva dziesmā gatavs jaunajai mīlas sezonai

© Publicitātes foto

Tuvojoties vasarai un saulainajai sezonai, jaunu dziesmu latviešu valodā saviem klausītājiem piedāvā mūziķis un TV personība Markus Riva. “Mīlēsim vēl” radīta kopā ar poļu producentu Myszkovski (Leonu Miškovskiju), ar kuru Markus sadarbību uzsācis pagājušajā gadā.

Markus Riva ir pazīstams ar radošo darbību vairākās valodās, tomēr dziesmu latviski viņš izdod pēc ilgāka pārtraukuma. Stilistiski - Markus kā Markus, ņem kaut visas dziesmas iesniedz “Supernovai”… Šī gan vairāk iederēsies dejošanai uz vasarīgām terasēm.

““Mīlēsim vēl” ir cerību pilna dziesma par iekšēju pavasari un vēlmi atkal pilnu krūti mesties dzīvē. Domāju, līdzīgas sajūtas ir bijušas katram - gan pēc ieilgušas ziemas, gan noslēdzoties sāpīgākam posmam privātajā dzīvē. To sajūtu, kad atkal esi gatavs ļauties un mīlēt no jauna, to kņudinošo prieku pakrūtē, es tad arī vēlos nodot saviem klausītājiem,” stāsta Markus Riva.

Dziesma radīta kopā ar Polijā populāro dīdžeju un producentu Leonu Miškovskiju, ar kuru sadarbība aizsākās pērn, kad Myszkovski piedāvāja Markum iedziedāt vokāla partiju viņa dziesmā “One Night”. Singls tika izdots “Warner Music Poland” paspārnē un guva vērā labus panākumus Polijā un Ukrainā, kā arī Latvijā. Pēc šī veiksmes stāsta abi mākslinieki saglabājuši draudzīgas attiecības, un nu jau Markum pienākusi izdevība aicināt uz sadarbību savu poļu kolēģi.

Latviešu dziedātājs atzīmē, ka viņš ļoti augstu novērtē pieredzes apmaiņas iespējas ar kolēģiem no citām valstīm - tas dod iespēju paša skaņdarbu ieraudzīt no cita skatupunkta un veidot tam skanējumu, paplašināt savu muzikālo redzesloku. Tieši tāpēc Riva jau izsenis labprāt sadarbojas ar dažādiem mūzikas producentiem ASV, Ukrainā un citur, un ir gandarīts arī par sadarbību ar Myszkovski un tās rezultātu.

Šobrīd Markus turpina darbu pie sava pirmā albuma ukraiņu valodā un gatavojas aktīvajai koncertu sezonai.