Trešdiena, 29.maijs

redeem Maksis, Raivis, Raivo

arrow_right_alt Izklaide

ZeBrene šoreiz par dueta partneri izvēlējies Elizabeti Gaili

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas sākumā ar jaunu dziesmu “Vasaras raibumi” klajā nācis mītiskais mūziķis ZeBrene, ar kuru viss ir ļoti vienkārši – kā dziesma, tā hits. Šoreiz viņš par savu dueta partneri izvēlējies dziedātāju Elizabeti Gaili.

Dziesmas “Vasaras raibumi” autors ir pats ZeBrene, kurš atklāj arī singla dziļo domu: “Kad satiec cilvēku, ar kuru izveidojas patiesa draudzība, īpaša saikne - vai tas tiešām ir tikai uz šo mūžu? Mūžs bieži vien ir īsāks, nekā draudzība to pelnījusi. Zinātnieki ļoti daudz pētījuši, kas notiek ar dvēseli. Bet kas notiek ar draudzību? Tas nav izpētīts. Taču nepamet sajūta, ka mēs klīstam pa šo planētu un meklējam to cilvēku, kurš, iespējams, reiz jau ir bijis labs draugs. Ja šo cilvēku satiekam, mēs protam to atpazīt, jo tas ir kas patiesi īpašs. Dziesma ir sapņaini aktīva un pie tās var gan dejot, gan iet gulēt, gan mosties, kā arī aizsapņoties dienas laikā.”

Dziesmai tapusi arī simpātiska videoversija, kurā interesantos tēlos var manīt dažus mūziķus, piemēram, “astronaute” Māra Upmane-Holšteine tajā ir ielu muzikantes tēlā. Pats ZeBrene videoklipā redzams kosmonauta tērpā (redzams, ka skafandrā viņam bijis praktiski neiespējami saglabāt savu bārdaino imidžu), kam ir arī simboliska nozīme, kas cieši saistīta ar dziesmas vēstījumu. “Mēs kā cilvēce, iespējams, pēc simtiem gadu jau dzīvosim arī uz citām planētām, būsim atrisinājuši ceļošanu kosmosā un ceļošanu laikā. Šobrīd mēs varam aizbraukt viens pie otra ciemos vai sazvanīties, bet nākotnē, iespējams, būs jādodas daudz tālāk. Videoklipā tieši tas arī uzsvērts - ir divi cilvēki, bet viņi nedzīvo vienā laikā, viņi nedzīvo uz vienas planētas, taču, neraugoties uz to, dodas viens otram pretī un dara to pavisam intuitīvi,” skaidro ZeBrene.

Kad ZeBrene nolemj veidot duetu, viņam rodas īpaša vīzija, un šī dziesma nebija izņēmums - mūziķis uzreiz sapratis, ka dziesmai jābūt duetā ar Elizabeti Gaili, vai arī tā netiks izdota nemaz. “Man ļoti patīk Elizabetes balss un tēls, turklāt šī dziesma pati teju diktēja, precīzi formulēja otra cilvēka tēlu tā, ka viņa bija īstais un patiesībā arī vienīgais variants duetam. Un tas attaisnojās, jo procesā pierādījās, ka viņa ir tieši tas, kas dziesmai trūka. Sadarbība bija ļoti laba, viss notika ātri un nesāpīgi,” atklāj ZeBrene.

“Man bija ļoti liels prieks, ka tiku uzrunāta šai sadarbībai,” priecājas Elizabete. “Dziesma “Vasaras raibumi’’ apvieno divus dažādus muzikālos žanrus, kas visu stāstu padara ļoti interesantu. Man tā sākotnēji šķita kā izkāpšana no komforta zonas, jo pārsvarā dziesmas izdodu viena, neveidojot sadarbības. Šī dziesma it kā muzikāli ir ļoti dinamiska un gribas teikt dejojama, bet tajā pašā laikā neslēpj to dziļo sajūtu un stāstu par otra cilvēka meklēšanu, vienalga, ko tas dzīvē var prasīt. Lielu daļu no dziesmas stāsta veido arī videoklips, kas, manuprāt, veiksmīgi vizualizē vēstījumu - kā divi dažādi tēli sevi meklē un atrod.”