Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide

Dons krāj popularitātes punktiņus Eirovīzijas mediju vidū

© Publicitātes foto

Lai gan šovakar, 7. maijā, notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls, mūsējie pagaidām vēl uz visiem eironotikumiem var noraudzīties relatīvi mierīgi – Latvijas iznāciens būs 9. maijā, otrajā pusfinālā.

Latvijas pārstāvis Eirovīzijā Dons svētdien, 5. maijā, piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa oficiālajā atklāšanas ceremonijā, kas norisinājās Malmes koncertzālē. “Šī bija laba iespēja sniegt intervijas Eiropas lielākajiem medijiem un parādīt sevi no labākās puses, kas, manuprāt, veiksmīgi arī tika izdarīts. Paldies visiem, kuri tur īkšķus Latvijā un aicinu ceturtdien darīt visu, kas mūsu spēkos, lai Latvija nonāktu lielajā finālā!” tā Dons.

Pagaidām lielākās diskusijas raisījušas nevis Dona dziesma “Hollow”, bet viņa tērps.

“Dona Eirovīzijas tērpu izstrādē kā vienojošā koncepta vadlīnija tika izvēlēta dziesmas “Hollow” videoklipa zilā krāsa, kas caurvijas visos dziedātāja tērpos un kostīmos. Karaliski zilā krāsa izstaro pārliecību, simbolizē uzticību, iekšējo mieru un brīvību, kas ir galvenais virziens, kurā vēlamies iet. Tirkīzzilā paklāja tērps tika veidots no dubultā zīda, piegrieztnēs ieturējām minimālismu, formu konkrētību un eleganci,” skaidro Latvijas delegācijas stilists Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers. “Dona tērps [atklāšanas ceremonijā] lieliski izcēlās un to novērtēja gan mediji, gan citi konkursa dalībnieki.”

Jāatgādina, ka Eirovīzijas pirmais pusfināls notiks 7. maijā, otrais - 9. maijā, bet fināls - 11. maijā. Bez Latvijas otrajā pusfinālā vēl uzstāsies arī Malta, Albānija, Grieķija, Šveice, Čehija, Dānija, Austrija, Armēnija, Sanmarīno, Gruzija, Beļģija, Igaunija, Izraēla, Norvēģija un Nīderlande.