Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Izklaide

“Kautkaili” izdod videoklipu un izziņo lielkoncertu

© Publicitātes foto

Strauji aizvien lielāku popularitāti gūstošā nostalģiskā popgrupa “Kautkaili” aicina uz koncertu “Palladiumā” – tas notiks 2025. gada 29. janvārī. Līdz ar koncerta izziņošanu, grupa nodevusi klausītājiem albuma tituldziesmas “Personas kods” video.

Pērnā novembrī grupa “Kautkaili” laida klajā savu debijas albumu “Personas kods”, kas bija viens no galvenajiem pretendentiem uz Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons” kategorijā “Gada popmūzikas albums” (un tomēr to neieguva). Nu grupa nodevusi klausītājiem albuma tituldziesmas “Personas kods” video, kurā izmantoti materiāli no mēģinājumiem, koncertiem un aizkulisēm, kā arī no pērn tapušā albuma ierakstu sesijām. Video materiālus fiksējis “Kautkaili” dalībnieks Krists Krūskops, kā arī grupas draugi Anastasija Petuhova un Artūrs Rudavs.

“Vēlējāmies “Personas koda” stāstu izstāstīt caur vizuāliem, dzīva koncerta un aizkulisēs pieredzētiem mirkļiem, tā paspilgtinot lirisko domu. Dziesma vēsta par cilvēka mantotajām un dzīvē gūtajām personības šķautnēm, iekodētajām uzvedības iezīmēm, kas mūs katru padara par unikālu sava personas koda nesēju,” stāsta grupas soliste un dziesmu autore Kristīne Pāže.

Nākamā gada sākumā plānotais “Kautkaili” lielkoncerts “Palladiumā” būs līdz šim vērienīgākais grupas koncerts, uz kuru aicināti gan tie, kuri viņu mūzikālo “personas kodu” jau ir iepazinuši, gan arvien jaunu un dziļu iespaidu meklētāji. “Bija ārkārtīgi saviļņojoši sastapt klausītājus un piedzīvot izpārdotus mūsu debijas albuma “Personas kods” koncertus Rīgā, Līgatnē un Liepājā. Cilvēku atsaucība iedvesmoja idejai par lielāku notikumu - koncertzālē “Palladium”,” tā Kristīne.

Informācijai. “Kautkaili” veido mūziķi Kristīne Pāže, Didzis Bardo un Krists Krūskops. Grupa mūzikā sakausē latviešu 90. gadu alternatīvo popmūziku un pasaulīgu soulmūziku. Tās dimants ir dziedātāja un dziesmu autore Kristīne, kuras samtainā balss un inteliģentās melodijas ieved vēl neiepazītā jūtu pasaulē. 2023. gada rudenī izdotā dziesma “Ļauj man” iekarojusi radiostaciju viļņus, bet šī gada sākumā aizritējušās “Muzikālās bankas” skatītāju balsojumā ieguva 7. vietu.