Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

Rudenī arēnā uzstāsies amerikāņu “Thirty Seconds to Mars”

© Publicitātes foto

Ja šāda ziņa tiktu padzirdēta šī gadsimta otrajā desmitgadē, tā šķistu absolūti neticama, taču milzu ievērību tā pelnījusi arī šajos laikos – 3. oktobrī “Arēnā Rīga” uzstāsies viena no 21. gadsimta nozīmīgākajām rokgrupām “Thirty Seconds to Mars”!

“Amerikāņu rokgrupa “Thirty Seconds To Mars” ir viena no mūsdienu eksplozīvākajām un veiksmīgākajām koncertapvienībām, kuras muzikālie priekšnesumi ierauj katru klātesošo notikuma virpulī, neticamā ātrumā ar iztēles palīdzību nogādājot uz tālo planētu, par kuras sasniegšanu, laiski graužot šokolādes batoniņus “Mars”, cilvēki sapņo jau sen,” tā koncertu piesaka tā organizatori.

Biļetes tirdzniecībā no 26. aprīļa “Biļešu Serviss” tīklā, bet FBI un “Positivus” festivāla koncertu kluba biedri biļetes varēs iegādāties iepriekšpārdošanā jau no 24. aprīļa, izmantojot kodu, kas tiks izsūtīts reģistrētajiem lietotājiem.

“Thirty Seconds To Mars” 1998. gadā Losandželosā izveidoja divi brāļi - Džereds Leto (vokāls, ģitāra, bass, taustiņi) un Šenons Leto (bungas), kuri kopā muzicējuši jau kopš bērnības. 2002. gadā iznākušais debijas albums “30 Seconds To Mars”, par kura izdošanas iespējām cīnījušās vairākas ierakstu kompānijas, izpelnījās augstu kritiķu novērtējumu. Starp citu, turpmāk arī grupas nosaukumā paralēli ar vārdiem rakstītajam skaitlim sāka izmantot saīsināto variantu ar cipariem tā sākumā, kas labi strādāja arī kā mārketinga triks, alfabētiskajos sarakstos šim nosaukumam parādoties divreiz, gluži tāpat kā grupas solista vārdam vienlīdz skaļi figurējot divās dažādās mākslas jomās - kino un mūzikā. Turpmākajos gados, grupai sniedzot neskaitāmus izpārdotus koncertus visā pasaulē un spēlējot “hedlaineru” statusā desmitiem tūkstošu fanu priekšā daudzos festivālos, iznākuši vēl pieci veiksmīgi ieraksti, no kuriem jaunākais - “It's The End Of The World But It's A Beautiful Day” - dienasgaismu ieraudzīja 2023. gada rudenī.

“Thirty Seconds To Mars” par vienu no 21. gadsimta pirmās desmitgades (otrā desmitgade bija komerciāli veiksmīgāka, taču saturiski slābanāka) nozīmīgākajām grupām atzinis arī ietekmīgais mūzikas izdevums “Kerrang!”, kas ir svarīgs ieraksts viņu biogrāfijā, papildus saņemtajām balvām no globāli nozīmīgajiem mūzikas medijiem “MTV” un britu NME (“New Musical Express”). Līdz 2014. gadam - laikam, kad par mūzikas iegūto atzinību vēl sprieda nevis pēc ierakstu straumēšanas biežuma, bet pēc pārdoto fizisko albumu skaita, “Thirty Seconds To Mars” visā pasaulē pārdevuši vairāk nekā 15 miljonus savu albumu kopiju.