Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā atgriežas Mančestras romantiskie postpanki „The Underground Youth”

© Publicitātes foto

Mākslas centrā “Noass” sestdien, 27. aprīlī, ar jaunu albumu un koncertu Rīgā atgriežas Mančestras kulta grupa postpanka žanrā “The Underground Youth”.

Grupa “The Underground Youth” tika dibināta 2008. gadā kā dziedātāja, ģitārista un dziesmu autora Kreiga Daijera solo projekts, publicējot pirmās dziesmas “Bandcamp” vietnē. Papildu tam viņš izmantoja filmu ainas, kam pievienoja savu mūziku un publicēja šos video “YouTube”. Tā visa rezultātā “The Underground Youth” ieguva lielu fanu bāzi vēl pirms vispār bija sākusi nopietni darboties kā “dzīvā” rokgrupa.

Tikai 2012. gadā Daijers sapulcēja pilnu grupas sastāvu, tostarp piesēdinot savu sievu Olju Daijeri pie bungām. Pēdējā desmitgadē “The Underground Youth” ir tūrējuši ļoti plašā areālā, sākot no Eiropas līdz pat Ķīnai, tāpēc nav brīnums, ka grupas pieaugošās popularitātes dēļ arī viņu pirmie albumu izdevumi ir tikuši izpārdoti ļoti strauji. Rīgā šī komanda uzstājās gandrīz precīzi pirms diviem gadiem un atstāja ļoti labu iespaidu - pirmoreiz viņus redzējušie noteikti gribēs to atkārtot. Turklāt viņiem būs arī kas jauns vēstāms, jo pērn augustā “The Underground Youth” izdeva savu pēc skaita jau vienpadsmito studijas albumu „Nostalgia’s Glass”.

“The Underground Youth” stils raksturojams kā tumšais postpanks ar “shoegaze” un psihedēliskā roka ietekmēm. Pats Daijers minējis, ka viņa mūziku ietekmējuši tādi izpildītāji kā Bobs Dilans, “The Brian Jonestown Massacre”, “The Jesus And Mary Chain”, “The Cure”, “The Soft Moon”, “Velvet Underground” un “Cocteau Twins” .

Pasākuma īpašie viesi - Čehijas grupa “Orient”, kuras skanējumā pamatā ir elektronizēts psihedēliskā roka un postpanka sajaukums ar progresīvā un krautroka piesitienu. “”Orient” aizsākās kā trio, kas pētīja mūsdienu laikmetīgās elektroniskās mūzikas tendences. Gadu gaitā viņi ir atraduši savu skanējumu, un šobrīd grupas sastāvā jau ir pieci mūziķi, kas uzstājas enerģiskos koncertos - harmonizēts vokāls, pūšaminstrumenti, perkusijas, sintezatori un ģitāras,” tā viņus piesaka koncerta rīkotāji.