Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā uzstāsies slavenais amerikāņu mūziķis Devendra Banharts

© Publicitātes foto

Rīgā, “Hanzas Peronā”, 31. jūlijā piestās pazīstamā amerikāņu mūziķa un kolorītā mākslinieka Devendras Banharta tūres autobuss. Mākslinieks, kurš Latvijā līdz šim vēl nekad nav viesojies, te prezentēs savu jauno albumu “Flying Wig”.

Teksasā dzimušais un Venecuēlā uzaugušais Devendra Banharts šobrīd pavada savas dienas Losandželosā. “Atsakoties un tomēr atkal atgriežoties pie alternatīvās mūzikas un folka, viņš pastāvīgi izmēģina jaunas platformas savām idejām. Tā vietā, lai akli kopētu citus, viņš ir devis ļoti nozīmīgu ieguldījumu izvēlētajā mūzikas virzienā. Devendram ir tāda alternatīvās mūzikas veidotāja aura, kas piesaista to klausīties,” tā šo vīru slavē koncerta organizatori.

Devendras Banharta jaunākais albums “Flying Wig” (pēc skaita tas viņa karjerā ir jau vienpadsmitais studijas ripulis) esot radies, iedvesmojoties no “Grateful Dead” un Kobajaši Issa haikām un ierakstīts Topangas kanjonā Kalifornijā esošā studijā, kas kādreiz piederēja slavenajam Nīlam Jangam. “Devendras Banharta mūzika ir domāta cilvēkiem, kuri vēlas atrauties no ikdienas un atrast burvību vienkāršās lietās. Ir patiešām vērts iepazīt šo mākslinieku un piedzīvot viņa koncertu dzīvē."