Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide

Pieredzējušais Aldis Kolosovs debitē dziesminieka statusā

© Oskars Upenieks

Aldis Kolosovs ir jau pieredzējis mūziķis, taču jauns dziesminieks, kurš sacer dramaturģiskas dziesmas - “Pils” ir pirmais singls no viņa gaidāmā albuma, kurā Aldis komponējis mūziku Kārļa Vērdiņa dzejai.

Alda Kolosova atbalsta komanda pieļauj, ka “Pils” ir “visromantiskākā dziesma albumā, kurā netrūkst ne ironijas, ne personisku pārdzīvojumu.”

Noklausījies dziesmas, Kārlis Vērdiņš īpaši uzteicis Alda prasmi patiesi un pārliecinoši interpretēt un izdziedāt tekstus, kuri Vērdiņa gadījumā nebūt nav ritmiski pantiņi ar atskaņām. “Ja jārunā par žanriem, tad Alda Kolosova mūzikā var sadzirdēt gan 30. gadu artistiskumu, gan 60. gadu roku, gan varbūt franču šansona vai aktierdziesmu piesitienu,” ieintriģē viņa komanda.

Piedaloties dziesminieku konkursā “Tīrradnis”, Aldis savulaik iepazinās ar Edgaru Šubrovski, kurš bija pieaicināts žūrijā. Pēc dažu Alda dziesmu noklausīšanās (un pirmajiem sajūsmas uzplūdiem) abi devušies rakstīt albumu Ingus Baušķenieka studijā. Izveidojusies arī grupa - pats Aldis pie klavierēm un mikrofona, Edgars Šubrovskis pie basa, Edgars Rubenis pie ģitārām, bet pie bungām - Niks Moss Rodžerss. Dziesmā “Pils” taustiņus spēlē Edgars Mākens, albumā piedalās vēl vairāki viesmūziķi. Pats albums gaidāms vasaras sākumā.