Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide

"Eirovīzijas” organizatori nosodījuši draudus māksliniekiem saistībā ar Izraēlas dalību dziesmu konkursā

© Pixabay

"Eirovīzijas" dziesmu konkursa rīkotāji paziņojuši, ka mākslinieku apsaukāšana un vajāšana saistībā ar Izraēlas dalību konkursā ir "nepieņemama un pilnīgi negodīga".

Vairāki konkursanti ir saņēmuši un noraidījuši aicinājumus boikotēt šovu, un tiek ziņots, ka izraēlieta Edena Golana ir saskārusies ar nāves draudiem.

20 gadus vecā meitene ir saņēmusi vairākus ziņojumus tieši uz savu "Instagram" kontu, ziņo slavenību vietne "Walla Celebs.”

Savukārt izdevums "Jerusalem Post” ziņo, ka dziedātāja ieradīsies Malmē ar "trīsreiz" vairāk apsardzes darbiniekiem nekā ierasts.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU), kas organizē "Eirovīziju", paziņojusi: "Lai gan mēs stingri atbalstām vārda brīvību un tiesības paust viedokli demokrātiskā sabiedrībā, mēs stingri iebilstam pret jebkāda veida draudiem tiešsaistē, naida runu vai uzmākšanos, kas vērsta pret mūsu māksliniekiem vai citām ar konkursu saistītām personām."

EBU ģenerāldirektora vietnieks Žans Filips de Tenders piebilda, ka lēmums atļaut Izraēlas dalību ir "tikai EBU pārvaldes institūciju, nevis atsevišķu mākslinieku atbildība".

"Mēs aicinām ikvienu iesaistīties cieņpilnā un konstruktīvā dialogā un atbalstīt māksliniekus, kuri nenogurstoši strādā pie mūzikas un izklaides šova, lai dalītos savā mūzikā ar pasauli," viņš piebilda.

Šī gada konkurss no 7. līdz 11. maijam norisināsises Zviedrijas pilsētas Malmes arēnā.