Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils Piedzīvojumu parkā atklāj pilsētas tūrisma sezonu

Sestdien Ventspils tūrisma sezonas atklāšanas ietvaros, jautras izdarības notiks arī vienā no lielākajiem pilsētas tūrisma objektiem – Ventspils Piedzīvojumu parkā.

Aktīvākās norises Piedzīvojumu parkā būs no plkst. 14:00 līdz plkst. 16:00, kad bez maksas būs iespēja izmantot kameršļūkšanas trasi un klasisko batutu, kā arī kalnu skrejriteņus, ja vien to atļaus laika apstākļi un nelīs lietus. Tāpat 15.maijā atpūtnieki varēs pirmie izmēģināt jaunās Piedzīvojumu parka atrakcijas – tālskati kalna galā, gigantisko spēli „Cirks”, kā arī varēs izvizināties ar velokartiem un izmantot jaunās velo nomas pakalpojumus. Ar iznomātajiem velosipēdiem varēs braukāties gan pa parka velotakām, gan ārpus Piedzīvojumu parka teritorijas.

Visas dienas garumā gardēži būs gaidīti „Miesnieka piknikā”, kurā uzņēmuma „Ventspils Miesnieks” desiņas apmeklētāji paši varēs cept uz sagatavotiem griliem. Pasākuma laikā parkā viesosies arī mazie tūristi no Priekuļiem – vokālas studijas „Lietuslāses” trīs sastāvi – „Minilāses”, „Ašlāse” un „Superlāses”, kā arī solisti. Vokālās studijas dziedātāji uzstāsies ar priekšnesumiem vadītājas Judītes Vāveres vadībā. Savukārt plkst. 15:30 Piedzīvojumu parkā apbalvos pilsētas velo orientēšanas sacensību dalībniekus.

Ekskluzīvā kārtā tūrisma sezonas atklāšanas dienā, 15. maijā, Ventspils Piedzīvojumu parkā varēs izmēģināt jaunu ripojošo bumbu „Trakais Rotors” (Crazy Roller). Tā ir Latvijā izgudrota jauna atrakcija kalniem un atpūtas bāzēm. „Trakā Rotora” unikālā konstrukcija atgādina saplacinātus gumijas bumbu gredzenus, kas kopā veido nedaudz ovālu bumbu ar firmas „Recaro” sporta sēdekli vidū. Lai arī atrakcija šķiet ekstrēma, tās konstrukcija sniedz ļoti lielu drošību lietotājam, turklāt ar to var ripināties jebkurš interesents sākot no astoņu gadu vecuma.

Nedēļas nogalē sportiskas aktivitātes notiks arī Ventspils Piedzīvojumu parka BMX trasē. Sestdien, 15.maijā, no plkst. 12:00 tur notiks Ventspils OPEN un SuperPRO BMX sacensības, bet svētdien, 16. maijā, no plkst. 15:00 norisināsies 22. Latvijas nacionālā BMX čempionāta 1. kārta.

Šajā sezonā Ventspils Piedzīvojumu parkā tāpat kā iepriekš darbosies virvju trase „Kaķa taka”, būs pieejamas velotakas, peintbols, katapulta, kameršļūkšana, Tarzāna cienīgs troses nobrauciens, nobraucienus no kalna ar skrejriteņiem un kalnu dēļiem, batutus ar un bez gumijām, galvu reibinoši apgriezieni kīkinga šūpolēs, elektromobīļi mazajiem atpūtniekiem. Pakalpojumu cenas Piedzīvojumu parkā saglabājušās iepriekšējā gada līmenī, bet samazinātas katapultas un peintbola cenas. Velonomas cena būs 2 Ls stundā vai 5 Ls par četrām stundām. Turpat Piedzīvojumu parkā garšīgas picas un gardus dzērienus piedāvās kafejnīca „Stenders Pica”.

Nedaudz vēlāk šajā sezonā Piedzīvojumu parkā tiks piedāvātas arī jaunas atrakcijas – elektriskie buļļi, 6. virvju trase, jauna peintbola pilsētiņa, bērnu piepūšamā atrakcija, meža piedzīvojumu taka, orientēšanās taka un dzimšanas dienu svinību pasākumi, bet BMX trasē būs izveidoti jauni tramplīni.

Vasarā Piedzīvojumu parkā notiks arī vairāki lieli pasākumi: 20. jūnijā norisināsies Piedzīvojumu parka pusmaratons, savukārt 14. un 15. augustā varēs vērot Piedzīvojumu parka kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensības.

Informācija par Ventspils Piedzīvojumu parku un pakalpojumu cenām atrodama mājas lapā www.piedzivojumuparks.lv.