Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

RAPLM reorganizācijas plānu sagatavos līdz 22. novembrim

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas reorganizāciju (RAPLM) vadīs vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), un ministrijas sadalīšanas plāns tiks sagatavots līdz 22. novembrim.

Par to liecina valdības 9.novembra darba kārtībā iekļautie dokumenti. Šo jautājumu šodien vēl skatīs arī valdību veidojošā koalīcija.

Darba grupas par RAPLM reorganizācijas nodrošināšanu vadība uzticēta Vējonim. Tajā strādās arī finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība"), ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība"), kā arī pārstāvji no RAPLM, Valsts kancelejas, Labklājības, Finanšu, Vides, Tieslietu, Ekonomikas, Satiksmes ministrijas.

Darba grupai uzdots sagatavot un vides ministram līdz 2010.gada 22.novembrim iesniegt Ministru kabinetā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas reorganizācijas plānu, lai nodrošinātu funkciju sadali starp citām valsts pārvaldes iestādēm un nodrošinātu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas likvidāciju, pievienojot to Vides ministrijai.

Pēc Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas reorganizācijas plāna apstiprināšanas Ministru kabinetā paredzēts iesniegt priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām tiesību aktos 2011.gada valsts budžeta projekta pavadošo likumprojektu paketē, lai nodrošinātu sekmīgu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pievienošanu Vides ministrijai līdz 2011.gada valsts budžeta likuma pieņemšanai.