Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Ekonomika

Investori gatavo sākotnējos piedāvājumus "Citadele banka" iegādei

© f64

Turpinot ieviest valdības 2011.gada 17.maijā apstiprināto AS "Citadele banka" pārdošanas stratēģiju, potenciālie investori līdz oktobra beigām finanšu konsultantam "Nomura International plc" (Nomura) iesniegs sākotnējos piedāvājumus AS "Citadele banka" akciju iegādei.

Ar katru investoru, kas apliecināja interesi par AS "Citadele banka", ir parakstīts konfidencialitātes līgums un nosūtīts informācijas memorands - detalizēta informācija par AS "Citadele banka" sākotnējā piedāvājuma sagatavošanai. Potenciālo investoru sākotnējie piedāvājumi tiks izvērtēti un, ja tie atbildīs AS "Citadele banka" pārdošanas stratēģijai, investori tiks uzaicināti veikt padziļinātu izpēti un iesniegt saistošus piedāvājumus.

AS "Citadele banka" pārdošanas procesu nodrošina Nomura un VAS "Privatizācijas aģentūra" (PA). Nomura ir aktīvi uzrunājusi plašu banku un institucionālo investoru loku no dažādiem reģioniem, informējot par AS "Citadele banka" iegādes iespējām. Bankas pārdošanas process ir atklāts un par to ir pieejama informācija PA mājas lapā, kā arī informācija ir nosūtīta lielākajiem starptautiskajiem biznesa medijiem.