© Foto: pixabay.com

Kosmētikas maciņš vienmēr palīdzēs. Tas ir uzticīgs draugs un pavadonis skaistuma jautājumos. Sieviešu kosmētikas maciņš vairs nav tikai aksesuārs, bet gan kaut kas vairāk.

Tas var būt vairāku veidu, daudzfunkcionāls un daudzkrāsains, raksta hidemont.com. Un izrādās, ka to mūsu dzīvē ir daudz vairāk par vienu.

Kosmētikas maciņš ir vairāk nekā obligāts aksesuārs sievietēm, kas iemieso pārliecību, mīlestību pret sevi un rūpes par iekšējo "es", jo vienā vietā glabā, smalki aizsargā un efektīvi sakārto visu, kas sievietei nepieciešams. Sākot ar ikdienas makeup un beidzot ar citiem personīgās lietošanas priekšmetiem — maciņš ir paredzēts visam.

Cik veida kosmētikas maciņiem jābūt?

Foto: pixabay.com

Izrādās, ka sievietei kosmētikas maciņi var būt un arī ir vairāki. Un tajos ne vienmēr glabājas kosmētika. Kādiem būtiskiem pamata kosmētikas līdzekļiem jābūt kosmētikas maciņā Nr.1:

  • skropstu tuša,
  • acu zīmulis,
  • uzacu zīmulis,
  • matētas lūpu krāsas neitrālos pasteļrozā un klasiskos sarkanos toņos.

Kosmētikas maciņš Nr.2 ir labi nokomplektēts un atrodas vannas istabā uz kosmētikas galdiņa, un tajā būs:

  • sejas krēms, toniks un serums,
  • lūpu balzams,
  • tīrīšanas pieniņš,
  • acu kopšanas krēms,
  • krēmi ādas, roku un kāju kopšanai,
  • manikīra komplekts (šķēres, pincetes utt.),
  • matu gumijas lentes un matu sprādzes,
  • sauļošanās krēms un saules aizsargkrēms.

Foto: pixabay.com

Dažām sievietēm, ņemot vērā dzīvesveidu, nepietiek tikai ar vienu vai diviem kosmētikas maciņiem vai somiņām. Ir vajadzīgs vairāku kosmētikas maciņu arsenāls, ko izmantot dažādiem mērķim un dzīves situācijām. Piemēram,

  • pamata kosmētikas soma svarīgākajiem kosmētikas līdzekļiem un ikdienas kopšanas līdzekļiem;
  • kosmētikas somiņa grima pamatiem līdzi ceļojumos (jau mazos ceļojumu kosmētikas konteineros, lai izietu drošības pārbaudi lidostā);
  • ceļojumu organizators apakšveļai un zeķēm;

Foto: pixabay.com

  • kosmētikas maciņš visam, kas pagadās pa rokai un nekad vairs nekrīt acīs. Piemēram, rezerves ausu spilventiņi austiņām, satīna lentes no dāvanām, gliemežvāki un akmeņi no pludmales.

Kas jāņem vērā, izvēloties kosmētikas maciņu?

Foto: Pexels.com

Svarīga ir kosmētikas maciņa materiāla kvalitāte. Jo labāks ir kosmētikas maciņa materiāls, jo mazāk problēmu ar to radīsies un ātrāk aizmirsīsies nemitīgie remonti vai jauna meklējumi.

Ikdienā nav ieteicams izvēlēties aksesuārus no plastmasas, jo, pirmkārt, caurspīdīgs materiāls izskatās lēts, tas parādīs visu kosmētikas maciņa būtību bez mazākā privātuma. Un, otrkārt, tam ir ķīmiska smaka, no kuras ir diezgan grūti atbrīvoties.

Neilonam un poliesteram ir arī īpašas īpašības, kuras nevajadzētu ignorēt. To mākslīgās tekstūras dēļ, kas "neelpo", iekšpusē var veidoties labvēlīga vide, lai vairotos baktērijas.

Foto: pixabay.com

Kas attiecas uz kokvilnas kosmētikas maciņiem, ir vērts piebilst, ka tās sniedz brīvību izvēlēties ar dažādām apdrukām un krāsām, kā arī tos var viegli mazgāt. Patiesībā tie ir plusi. Bet ir arī mīnusi. Kokvilnas kosmētikas maisiņi nav ūdens izturīgi. Nav arī praktiski, ka šādi tualetes piederumu maciņi nesaglabā savu formu, tāpēc tie nekad nenodrošinās būtisku kosmētikas priekšmetu tīrību. Turklāt kosmētikas maciņa iepakošana ceļojumu somā, lai nekas nesaplīst un nesaspiežas, joprojām ir izaicinājums.

Foto: Pexels.com

Dabiskās materiāla īpašības nodrošina nodilumizturību, elpojošu tekstūru ar unikālu rakstu, patīkamu smaržu. Īstā āda apvieno izturību, labu reakciju saskare ar mitrumu un elastību. Tāpēc ādas aksesuārs lieliski saglabā savu formu, nav raupjš un ir patīkams rokām.

Izvēloties sieviešu kosmētikas somiņu, izšķiroša nozīme ir arī rāvējslēdzēja kvalitātei un aizdarei kopumā. Tas tieši ietekmē kosmētikas somiņas lietošanas ilgumu, to, cik bieži būs jāmaina rāvējslēdzējs, vai jūsu svarīgākie kosmētikas produkti transportēšanas laikā nepazudīs vai izkaisīsies pa somiņu.

Foto: pixabay.com

Kosmētikas maciņi ar oderi iekšpusē ir daudz praktiskāki nekā tie, kam tās nav. Dzīve ir dzīve, un nepatīkami traipi un situācijas diemžēl var gadīties ikvienam gan mājās, gan ceļā. Kosmētikas maciņa higiēna ir vitāli svarīga, jo tajā glabājas viss, kas nepieciešams grimam, tas ir, kas bieži nonāk saskarē ar ādu. Un baktēriju vai sēnīšu augšana var izraisīt ļoti nepatīkamas sekas.

Odere atvieglo tīrīšanas procesu un samazina traipu iespējamību kosmētikas maciņa ārpusē, un dabīgais "elpojošais" materiāls novērš baktēriju vairošanos iekšpusē.

Foto: pixabay.com

Galvenais ir atrast līdzsvaru starp izmēru un ietilpību. Ietilpīga kosmētikas somiņa var būt pārāk apjomīga un milzīga, lai to iesaiņotu ceļojumu somā, un ļoti mazā var ielikt knapi pusi no visa, kam vajadzētu būt kosmētikas maciņā.

Kad ir labāk doties dušā - no rīta vai vakarā, lasiet šeit.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv