Rīta duša sniedz enerģiju un svaiguma sajūtu, bet vai nav veselīgāk pirms gulētiešanas attīrīt organismu? Vislabāk ir lietot maigus tīrīšanas līdzekļus un mitrināt ādu pēc dušas neatkarīgi no diennakts laika.

Atbilde uz jautājumu, kad ir veselīgākais dušas laiks, ir pretrunīga — tas viss ir atkarīgs no jūsu prioritātēm, saka eksperti.

Foto: pixabay.com

"Nakts duša var uzlabot miegu, palīdzot pazemināt ķermeņa temperatūru, kas ir nepieciešama, lai uzsāktu aizmigšanas procesu un uzturētu normālu nakts miegu," HuffPost skaidroja miega konsultants Roberts Stouns. Tiesa, organisms var tikt galā pats - diennakts ritmi jebkurā gadījumā ierosina atdzišanas procesu.

Runājot par ādas veselību, tad dušas laikam nav lielas atšķirības, un tā patiešām ir personīga izvēle. Bet, ņemot vērā loģiku, labāk pirms gulētiešanas attīrīt organismu no netīrumiem, taukiem un citiem vides piesārņotājiem.

Ir svarīgi zināt, ka pārāk bieža duša, īpaši ar karstu ūdeni, var samazināt ādas dabisko mitrināšanu, izraisot sausumu un kairinājumu. Matiem vēlama rīta duša un ir svarīgi pārliecināties, ka tie ir kārtīgi izžuvuši.

Foto: Pexels.com

Tas parasti neizraisa katastrofālas sekas, bet laika gaitā var radīt nepatīkamas izmaiņas, īpaši gariem matiem. Gulēšana ar sausiem matiem vienmēr matu veselībai ir labāka nekā gulēšana ar slapjiem matiem.

Kas jāzina, lai pareizi uzklātu smaržas, lasi šeit.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv