© Publicitātes foto

Pludmale vasarā kļūst par mūsu ikdienas neatņemamu sastāvdaļu. Un mums ir tā privilēģija dzīvot tik brīnišķā zemē, kur jūras, ezeri, upes ir vienas rokas stiepiena attālumā.

Un tāpēc peldkostīms ir apģērbs, bez kura nekādi nevar iztikt. Vēlami pat divi - gan atsevišķais, gan kopīgais. Un, dzīvojot tik satraucošā laikmetā, kad saules stari ir ne tikai glāstoši, bet arī postoši, mums jāiemācās uzņemt D vitamīnu maksimāli droši. Pat ja neesat saules vai ūdens peldes cienītāja, vienalga - būšana pludmalē ir relaksējoša un spirdzinoša.

2024.gada tendences

Publicitātes foto

2024.gada peldkostīmu tendences ir no spilgtiem toņiem līdz eleganti sievišķīgām aprisēm, no viena pleca siluetiem līdz bikini ar augstu vidukli. Atkal modē ir peldkostīmi, kas rotāti ar zeltu, fliteriem un pērlītēm, un līdz mafijas sievas stilam ar lieliem printiem un zvēru ādas apdruku.

Hipersievišķība jeb coquette

Publicitātes foto

Seksīgākā tendence coquette, kas ir lieliski piemērota pludmales dievietei. Iedomājieties, ka staigājat gar krastu peldkostīmā, kas ir tik salds kā konfektes un vilinošs kā randiņš pludmalē.

Publicitātes foto

Jūs esat tērpusies peldkostīmā, kas veidots no mežģīnēm. Pievienojiet rotaļīgus volānus, piešķirot pludmales izskatam papildu greznuma devu.

Publicitātes foto

Neaizmirsīsim sievišķīgās krāsas, piemēram, mirdzoši rozā un ugunīgi sarkanas, kas liek uz atskatīties garāmgājējiem vai pamana jau iztālēm.

Publicitātes foto

Šīs tendences mērķis ir justies jutekliski izsmalcinātai, izstarojot neatvairāmo sievišķo šarmu.

Publicitātes foto

Šajā sievišķīgi pievilcīgajā un seksīgajā peldkostīmu stilā ietilpst volāni, mežģīnes, ziedi un krāsas - rozā un sarkans.

Bandeaus jeb tops

Publicitātes foto

70.gadu estētikas atgriešanās. Topi jeb bikini augšas bez lencītēm ir ērti un atbilst boho-šika atdzimšanai. Šie modeļi veido perfektu iedeguma līniju. Jo nav nekas kaitinošāks par modernu peldkostīmu, kas atstāj baltās strīpas uz pleciem.

90.gadu minimālisms

Publicitātes foto

Minimālistiskas formas, tīras līnijas un vienkrāsainas, maksimums divas krāsas (piemēram, melna ar baltu). Šis krāsu salikums ir modes klasika, taču īpaši glaimojošas tās ir peldkostīmos. Klasisks bikini ar augstu gurnu līniju šogad turpina būt topā. Zems vai vidēji augsts bikini biksīšu dibens vizuāli pagarina ķermeni un kājas. Tas glaimo pilnīgi visiem ķermeņa tipiem.

Apdrukas renesanse

Publicitātes foto

Tiem, kas nav parakstījušies uz smalko estētiku jeb 90.gadu minimālismu, lūk, maksimālisms ir atgriezies. Jautri ziedu printi vai barokāli raksti ir šā gada a l’Italia stils. Tāda kā Gianni Versace refleksija. Neatkarīgi no tā, vai esat pludmalē, pie ezera vai pie baseina drosmīgs raksts noteikti izcels visu ko vēlaties vai tieši pretēji novērsīs no kādas pašizdomātas ķermeņa nepilnības.

Šāds peldkostīms būs topā arī nākamajā vasarā, jo 2025.gada sezonā mēs redzēsim skaistas tropiskas, botāniskas un eksotiskas izdrukas ar spilgti tirkīza un saulrieta koraļļiem.

Kailuma efekts

Publicitātes foto

Ar sieta peldkostīmiem un caurspīdīgiem segumiem šis stils atstāj pietiekami daudz iztēles, ķircinot un koķetējot, neatklājot visu pārējiem. Tas ir ideāls pievilcības un elegances līdzsvars, liekot justies seksīgi un eleganti pludmalē. Kāpēc tas izskatās tik jutekliski? Tas viss ir detaļās.

No tā, kā audums pārklājas pāri ķermeņa izliekumiem, līdz tam, kā saule spīd uz ādas.

Greznuma imitācija

Publicitātes foto

Pludmales meitenes, kurām patīk dzīves smalkās lietas — šī ir paredzēta jums. Tā ir tendence, kas runā bez vārdiem. Tie ir peldkostīmi, kas izgreznoti ar mirdzumu un glamūru. Flitera audums, kas mirdz kā disko bumba, pērlītes, kas izstaro augstas klases eleganci, saules gaismā mirdz kā dārglietas.

Metāla

Publicitātes foto

Iedomājieties - jūs mirdzat kā dieviete saules staros un pārējo skatieni ir vērsti tikai uz jums.

Jā, tas ir metāla peldkostīmu spēks. Neatkarīgi no tā, vai jums patīk zelts, sudrabs, bronza vai pat rhinestones, šī krāšņā tendence ir, lai liktu mirdzēt kā zvaigznei.

Jūs jutīsieties kā tikko izkāpusi no Vogue lapām un gatavs iznīcināt ainu ar savu ekskluzīvo, īpaši seksīgo izskatu.

Rotas

Publicitātes foto

Jostas ķēdēs un spīdīgi piekariņi. Parasto lencīšu plastmasas aizdares vietās, šogad ir masīvi gredzenveidīgi zelta riņķi. Īsts mob wife jeb Soprāno klana sieviešu buržuāzisks šiks. Šāds bikini vai kopīgais peldkostīms labi der arī kā tops pie džinsu šortiem.

Šokolādes brūnais

Publicitātes foto

Uz redzēšanos, melnais peldkostīm, esi sveicināts, šokolādes brūnais! Lai arī oficiāli šis fakts nav minēts, Tagwalk, lielākais modes statistikas medijs, publiskoja datus par peldkostīmu krāsām. Šokolādes brūnais šogad ir jaunais melnais.

Lai arī melns viengabalains peldkostīms ar lencēm un bez izrotājumiem ir skapja pamatelements, tomēr tas nebūs 2024. gada peldkostīms.

Varbūt jūs ilgu laiku bijāt daļa no lielā cilvēku kluba, kuri atteicās no šīs krāsas. (Šokolādes brūnais ir viena no nemīlētākajām krāsām apģērbā). Tomēr jau 2023. gada rudenī šo toni iekļāva savā garderobē kā daļu no “klusās luksusa” noskaņas.

Jautri fakti par peldkostīmiem

  • Dārgākais peldkostīms pasaulē ir 30 miljonus dolāru vērts bikini, kas izgatavots no vairāk nekā 150 karātu Steinmetz
  • Populārs vīriešu peldkostīmu stils 1900. gadu sākumā bija “Topper”, kam bija augšdaļa, ko varēja attaisīt no starām. Diemžēl vīrieši, kuri bija ģērbušies augšdaļā, bieži tika arestēti par nepiedienīgu atkailināšanos.
  • gadā Austrālijas peldētāja Anete Kellermena tika arestēta par viengabala peldkostīma valkāšanu, kur bija redzamas viņas kailās rokas un kājas.
  • Jantzen mainīja savas peldkostīmu līnijas nosaukumu 20. gadsimta 20. gados no “pirts tērps” uz “peldkostīmiem”, jo tas izklausījās atlētiskāk.
  • Vārds “stringi” Brazīlijā nozīmē “zobu diegs”.
  • Karalienes Viktorijas valdīšanas laikā sievietes ūdenī iekļuva ar peldlīdzekļa palīdzību - zirga pajūgu, tā, ka viņas nevarēja redzēt no krasta. "Peldkostīmi", kas sedza viņu ķermeni, slapjā stāvoklī svēra vairāk nekā 20 kilogramu.
  • Sieviešu peldkostīmi veido 70 procentus no starptautiskā tirgus, bērnu peldkostīmi 13 procentus un vīriešu peldkostīmi aptuveni 17 procentus.
  • Ķīna ir pasaulē lielākā peldkostīmu eksportētāja ar apmēram 70 procentiem no pasaules sūtījumiem.
  • Bikini ir nosaukts pēc Klusā okeāna ziemeļu daļas Māršala salu Bikini atola salu vārda, kur ASV 1946. gadā izmēģināja atombumbu.

Kāds ir piemērotākais peldkostīms katrai zodiaka zīmei, lasiet šeit.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv