Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Vārna un Medvedevs, Orlinskis un Riflē, Naumova un Žinjo, dizaina pavasaris un seksualitātes pētniecība.

Marijas Naumovas jubilejas koncerti

Publicitātes foto

Sestdien, 27. aprīlī, plkst. 19.00 Siguldas Devonā un svētdien, 28. aprīlī, plkst. 19.00 Dailes teātrī uz savas jubilejas koncertu “Fiesta de Maria” aicina šarmantā un klausītāju mīlētā dziedātāja Marija Naumova.

“Aizvadītajā vasarā novēroju, cik ļoti skatītājiem ir vajadzīgas saulainās un košās noskaņas.

Tās izrauj no ikdienas un ļauj nokļūt siltajās zemēs, kur valda bezrūpība,” saka Marija Naumova (attēlā), kura, atsaucoties skatītāju lūgumiem, šā gada pavasarī atgriežas ar vēl diviem “Fiesta de Maria” koncertiem.

Publicitātes foto

Programmā iekļautas gan jau iemīļotas dziesmas, kuru īpašo skanējumu īpaši šim koncertam aranžējis franču mūziķis, ģitāras virtuozs, komponists Sebastjens Žinjo (Sebastien Giniaux, attēlā), gan arī speciāli šai programmai komponēta mūzika.

Radot koncertprogrammu “Fiesta de Maria”, tās veidotāji iedvesmojās no kubiešu, brazīliešu, argentīniešu un meksikāņu deju ritmiem - atturīgajiem latviešiem neierastām noskaņām. Tomēr Marija Naumova kopā ar mūziķiem no visas pasaules, prasmīgi savija kopā gan brazīliešu festivāla košās krāsas un skaņas, gan argentīniešu kaisli un neierastās skaņu kombinācijas, aizkustinot savus skatītājus un radot neaizmirstamus mirkļus.

Publicitātes foto

Koncerta muzikālo materiālu aranžējis un veidojis fantastisks franču mūziķis, ģitāras virtuozs un komponists - Sebastjens Žinjo (Sebastien Giniaux), kurš šajā projektā būs tandēmā ar savu franču kolēģi Žorisu Viskuesnelu (Joris Visquesnel, attēlā). Uz skatuves piebiedrosies arī perkusionisti Miguels H. Giraldi (Čīle) un Rodrigo Manfrinatti (Brazīlija).

Koncertā piedalīsies arī Marijas Naumovas ilggadējie skatuves partneri, Latvijā pazīstamie mūziķi: Rolands Beļēvičs (klavieres), Andris Buiķis (bungas), Norberts Skraucis (bass), Jegors Kovaikovs (ģitāra), Artūrs Noviks (bandeņions), Zintis Žvarts (saksofons), Normunds Piesis (trompete), Uldis Ziediņš (trombons).

Publicitātes foto

Koncerta skanējumu kuplinās brazīliešu dziedātājas Mariannes Nobre (Marianne Nobre) saulainā balss, kā arī latviešu dziedātājas un aktrises Līgas Robežnieces vokāls. Skatītājus priecēs arī Agnis Rūja, Marijas Naumovas deju partneris TV šovā “Dejo ar zvaigzni” un dejotāji Vanessa Rufino (Brazīlija, attēlā) un Anhels Zaldivars (Kuba).

Koncerta programmā iekļautas publikai zināmas, bet sen nedzirdētas dziesmas no Marijas gadu gaitā izloloto albumu klāsta, koncertu repertuāra un izrādēm, taču pavisam citā skanējumā.

Publicitātes foto

Programmā iekļautas arī Marijas pašas īpaši radītās dziesmas Starptautiskā dziesmu konkursa ”Eirovīzija” skatuvei - “I wanna”, “Hey boy follow me” un daudzas citas melodijas, kas mīļas ne tikai dziedātājai, bet arī klausītājiem un skatītājiem.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā