Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika

Uzņēmējus aicina izteikt viedokli par Latvijas ekonomiku

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina Latvijas uzņēmējus piedalīties ikgadējā "Eurochambres" aptaujā, kuras laikā tiks noskaidrots uzņēmēju viedoklis par ekonomikas dinamiku Eiropā un kas Eiropas biznesa kopainā atspoguļotu Latvijas uzņēmēju vērtējumu.

LTRK kā Eiropas tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas "Eurochambres" biedrs veic ikgadēju anonīmu uzņēmēju aptauju, lai apzinātu latviešu viedokļus par ekonomikas dinamiku Eiropā un Eiropas biznesa kopainā atspoguļotu Latvijas uzņēmēju vērtējumu. Aptaujā tiek izmantoti tādi rādītāji kā uzņēmuma kopējais apgrozījums, iekšējā un ārējā tirdzniecība, nodarbinātība, investīcijas un uzņēmējdarbības vides novērtējums.

Aptaujas anketu iespējams aizpildīt šeit.

LTRK valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende stāsta, ka ekonomisti un sociologi izsaka vērtējumus un prognozes par Latvijas ekonomikas atveseļošanos, izaugsmes tempiem un tautsaimniecības attīstības virzieniem, tomēr politiķi manipulē ar statistikas datiem, nereti izraujot tos no kopējā konteksta un priekšvēlēšanu gaisotnē paužot dažādus solījumus. Jaunzeme-Grende ir pārliecināta, ka precīzāku vērtējumu par noskaņojumu Latvijas ekonomikā var pateikt uzņēmēji.

"Attālinoties no ikdienas steigas un pārdomājot vienkāršus jautājumus par to, kā uzņēmēji jūtas, kas konkrētā uzņēmumā gada laikā noticis un kā tiek prognozēta Latvijas ekonomikas attīstība, veltot tikai piecas minūtes 17 lakonisku testa punktu aizpildīšanai, uzņēmējiem tiek sniegta iespēja Eiropai nepastarpināti pateikt, kā klājas uzņēmējam Latvijā," teic LTRK vadītāja.

LTRK ir nevalstiska, politiski neitrāla, brīvprātīga, visu Latvijas teritoriju aptveroša dažādu nozaru Latvijas uzņēmumu apvienība, kura, balstoties uz tirdzniecības un rūpniecības kameru darbības pasaules praksi, veido uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi, apzinot un aizstāvot Latvijas uzņēmumu saimnieciskās intereses un sniedzot uzņēmējdarbību veicinošus pakalpojumus. LTRK pārstāv 920 uzņēmumu, kas darbojas visās tautsaimniecības nozarēs. LTRK ir arī viena no vecākajām Latvijas sabiedriskajām organizācijām - biedrība ir uzņēmēju balss kopš 1934.gada.