Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Izveidota jaunu informatīvi izglītojošo īsfilma "Bateriju ceļš"

Īsfilma "Bateriju ceļš" ir jauns tematisks turpinājums īsfilmai "Papīra ceļš", kas veidota ar mērķi nepieļaut vides piesārņošanu ar bateriju atkritumiem un izglītot skatītāju, skaidro biedrība "Latvijas Zaļā Josta".

Filmā 15 minūtēs tiek sniegts ieskats bateriju dzīves ciklā, skaidrota bateriju uzbūve un kaitīgā ietekme uz vidi, izskaidrots, ko darīt ar izlietotām baterijām, un sniegti noderīgi ieteikumi to pareizai apsaimniekošanai, kad tās kļuvušas par atkritumiem.

Filmas "Bateriju ceļš" prezentācija notiks nākamnedēļ Rīgā. Pirmie īsfilmas vērtētāji būs Latvijas skolu skolotāji – vides izglītības koordinatori .

Filmas varoņi – dabas draugs Māris Olte kopā ar bērniem – apciemo Latvijas Universitātes profesoru Andri Actiņu, kas bērniem saistošā veidā izskaidro bateriju uzbūvi un to sastāvā esošo vielu ietekmi uz vidi. Pēc profesora apciemojuma bērni dodas savām acīm novērot, kā noris savākto bateriju izvešana un nogāde pārstrādei, apmeklējot AS "BAO" bīstamo atkritumu pārstrādes cehu. Tajā bērnus iepazīstina ar šokējošiem skaitļiem – tikai piektā daļa no visām Latvijā tirdzniecībā nonākušām baterijām tiek savāktas un pārstrādātas. Bērni dodas meklēt risinājumu – kā savākt atlikušās četras piektdaļas no visām baterijām. Filmas noslēgumā ikviens tiek aicināts būt aktīvam un kopīgiem spēkiem savākt un nogādāt pārstrādei arī atlikušās baterijas.