Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Šodien sākās oficiālie F-1 testi

Šodien Spānijā, Valensijas trasē, sākušies pirmie oficiālie F-1 testi, pirms kuriem savus jaunos modeļus atrādīja ''Mercedes GP'' un ''Toro Rosso'' komandas.

Ja vakar Valensijā savas formulas prezentēja ''BMW Sauber'' un ''Renault'' komandas, tad šodien to arī izdarīja ''Mercedes GP'' un ''Toro Rosso'' vienības. ''Toro Rosso'' vienība šo STR5 modeli konstruēja pati savā rūpnīcā. ''Šis gads mūsu komandai ir pagrieziena punkts, jo jaunie noteikumi paredz, ka mēs vairs nevaram izmantot ''Red Bull'' ražotās šasijas, tāpēc šogad bijām spiesti būvēt F-1 formulu paši. Pēc četru gadus ilgas sadarbības ar ''Red Bull Technology'', šis STR5 modelis ir 100% jauns un mūsu pašu veidots,'' teikts komandas oficiālajā paziņojumā.

Tāpat arī šodien oficiāli savu modeli prezentēja ''Mercedes GP'' komanda. Formulas krāsojums tika prezentēts pagājušajā nedēļā, bet šodien tika atklāts W01 modeļa dizains. Kā pirmais šodien testos dosies Rosbergs, bet vēlāk pēcpusdienā trasē dosies septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers.

Kopumā pirmajos testos piedalīsies septiņas komandas. Testus no pagājušā gada komandām izlaidīs ''Red Bull Racing'' un ''Force India'' komandas, kuras nolēmušas vēl vairāk sagatavoties jaunajai sezonai.

Šodien pirmajā testu dienā piedalīsies Gerijs Pafets ("McLaren"), Mihaels Šūmahers un Niko Rosbergs ("Mercedes GP"), Felipe Massa ("Ferrari"), Rubenss Barikello ("Williams"), Roberts Kubica ("Renault") un Sebastiens Buemi ("Toro Rosso").