Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Nesaskaņas valdībā kļūst arvien izteiktākas

Izceļoties asākām diskusijām, šodien valdības sēdes pameta divi Tautas partijas (TP) ministri, tādējādi nesaskaņām valdībā kļūstot aizvien izteiktākām.

Vispirms valdības komitejas sēdi atstāja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), kurš protestēja pret finanšu ministra Einara Repšes (JL) izteiktajiem jautājumiem par sagatavoto elektronisko identifikācijas karšu koncepcijas projektu, kā arī viņš pameta Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) sēdes vadību.

Zalāns gan vēlāk uz valdības sēdi atgriezās, tomēr tajā līdz galam nepalika tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP), kurš, protestējot pret premjera uzdotajiem jautājumiem, sēdi vienkārši pameta.

Arī šoreiz plašas diskusijas valdībā rosināja Repše, kuram bija vairāki jautājumi par Ārlietu ministrijas sagatavoto kārtību, kādā izsniedz vai atsaka izsniegt stratēģiskas nozīmes preču licences un citus ar stratēģiskas nozīmes preču apriti saistītos dokumentus.

Diskusiju karstumā premjers pievērsās Segliņam, jo tika konstatētas atšķirības Tieslietu ministrijas sniegtajos atzinumos. Saņemot vairākkārtējus jautājumus, Segliņš to uzskatīja par tiešu vēršanos pret viņu un sēdi pameta.

Dombrovskis pēc sēdes žurnālistiem atzina, ka "mētāšanās no valdības sēdēm liecina par zināmu nestabilitāti". Lūgts precizēt, par kādu nestabilitāti ir runa, premjers norādīja - "ministru nestabilitāti".

Premjers arī atzina, ka pēdējā laikā sadarbība ar TP koalīcijā kļuvusi sarežģītāka, kaut vai ņemot vērā populistiskos paziņojumus, kuri parādoties arvien biežāk.